Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Malatya kayısısında "alım fiyatı" açıklamasıyla istikrar beklentisi

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu: "TMO'nun kayısı alımına başlaması hem fiyata hem de ihracata istikrar getirecek" MESOB Başkanı Şevket Keskin: "Malatya kayısısının devlet eliyle TMO tarafından alımının başlatılmış olması kayısı ve geleceği için çok önemli bir gelişmedir"

Anadolu Ajansı haberine göre;

MALATYA (AA) - Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) kayısı alımına başlamasının hem fiyata hem de ihracata istikrar getireceğini bildirdi.


Sadıkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TMO'nun kuru kayısı alımına başlamasının üreticinin emeği ve alın teri için önemli bir gelişme olduğunu belirtti.


Kayısı üreticisinin yıllardır TMO'nun alımını beklediğini, oda olarak yapılacak alımın üretici lehine politikalar oluşturacağını, piyasalarda istikrar sağlayacağını ve kuru kayısının dünya çapında değer kazanacağını dile getirdiklerini ifade eden Sadıkoğlu, şunları kaydetti:


"Dün Sayın Bakanımızın açıkladığı fiyat, piyasa istikrarı ve taban fiyat uygulaması için olumlu bir gelişmedir. Toprak Mahsulleri Ofisinin kayısı alımına başlaması hem fiyata hem de ihracata istikrar getirecek. Kayısı alımı konusunda başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'ye ve TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu'na kayısı üreticileri ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum."


Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kayısının geleceği ve kayısı ticaretindeki istikrar için TMO tarafından alım yapılmasının başlatılmasından ve fiyatın açıklanmasından dolayı esnaf camiası olarak teşekkür etti.


Keskin, "Malatya kayısısının devlet eliyle TMO tarafından alımının başlatılmış olması Malatya kayısısı ve geleceği için çok önemli bir gelişmedir. Yıllarca savunmuş olduğumuz ve sunum raporlarımızda dile getirdiğimiz kayısının devlet kurumlarınca alınması teklifimizin bugün bu şekilde gerçekleşiyor olması Malatya ticaretinde ayrı bir durumdur. Malatyalılar olarak bu durumu çok bekledik." ifadelerini kullandı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English