Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Kompleksi açıldı

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Kompleksi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla açıldı.

Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Kompleksi açıldı
Binasının yetersiz olması nedeniyle yeni binası Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Kompleksi düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya Valisi Vahdettin Özkan,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Halil Etyemez, Hacı Ahmet Özdemir, Gülay Samancı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve diğer protokol üyeleri katıldı. Açılış programı okul öğrencileri tarafından hazırlanan musiki dinletisi ile başladı.
Selçuklu Belediyesi’nin Konya’ya kazandırdığı Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Kompleksi 4 bloktan oluşuyor. 42 adet derslik, 180 kişi tribün kapasiteli spor salonu, toplantı odaları, laboratuvarlar, kafeteryalar ve kütüphane bulunuyor. Bu yıl itibariyle eğitim öğretime başlayan yeni bina 34 Milyon 910 bin TL’ye mal oldu.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; “Çok sayıda eğitim binası yatırımına imza atıyoruz”
Selçuklu Belediyesi olarak eğitime yapılan yatırımları ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olarak gördüklerini ve eğitim faaliyetlerine önem verdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Çocuklarımızın daha modern ve konforlu ortamlarda eğitimlerini sürdürebilmeleri için de fiziki imkanların geliştirilmesi amacıyla çok sayıda eğitim binası yatırımına imza atıyoruz. Son yıllarda içerisinde iki adet toplam 10 derslikli köy ilkokulunu, 4adet anaokulunu, 6 okulumuza 6 kapalı spor salonunu ve 1000 kişilik öğrenci yurdumuzu tamamladık ve eğitimin hizmetine sunduk. Selçuklu Belediyesi olarak ilçemize kazandırdığımız derslik sayımız bu yatırımlarla 152 dersliğe ulaşmıştır. Yine okullarımızın içerisinde fiziki ortama uygun olan alanlarda konferans salonları ve spor salonları oluşturulmasına destek olduk. Okullarımızda yaptığımız çalışmalar neticesinde 9 halk kütüphanesi, 1 çocuk kütüphanesi, 27 lise kütüphanesi, 36 ortaokul kütüphanesi ve 23 ilkokul kütüphanesi olmak üzere ilçemizde toplam 96 kütüphanenin oluşumunu gerçekleştirdik. 67 bin kişilik nüfusu ile ilçemizin en büyük mahallesi olan Yazır Mahallesi’ne kazandıracağımız 32 derslikli ilkokul ve Bosna-Hersek mahallemizde yapımına başladığımız yeni nesil şehir kütüphanemizin de yatırımlarını inşallah bu yıl içerisinde tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz.” dedi.
 “Okulumuz tam anlamıyla bir eğitim kompleksi”
Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Kompleksi hakkında da bilgiler paylaşan Başkan Pekyatırmacı, “Şehrimize kazandırdığımız ve belediyemize maliyeti güncel rakamla yaklaşık 35 milyon TL olan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Kompleksi, 13 bin 652 metrekare kapalı alana sahiptir. 4 bloktan oluşan okulumuz; 42 adet dersliği, 180 kişi tribün kapasiteli spor salonu, soyunma odaları, oyun alanları, fuaye alanları, eğitim ve toplantı odaları, mesleki uygulama laboratuvarları, idari alanları, mescitleri, kafeteryaları, kütüphanesi, çok amaçlı salonu, mutfağı, amfisi, terası, bebek bakım odası, bekleme salonu, sığınağı ve güvenlik merkezi ile tam bir eğitim kompleksi niteliğindedir. 2021-2022 eğitim öğretim yılında faaliyetlerine başlayan Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde inşallah nice başarılı öğrenciler ve ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak nice yetenekli gençler yetişecektir diyor, bu duygu ve düşüncelerle resmi açılışını gerçekleştireceğimiz okulumuzun ülkemize, şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. ” şeklinde konuştu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “Konya belediyelerinin eğitime yatırımları 1 buçuk milyar TL’ye ulaştı” 
Sözlerine yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlar getirmesi temennisi ile başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“ Konya bugün üniversiteleriyle, ilköğretim, ortaöğretim ve ortaöğretimdeki öğrencileriyle, mevcut yapısıyla Anadolu’nun en güzel öğretim şehirlerinden birisi. Özellikle üniversite öğrencilerimizin güvenlik nedeniyle, huzur nedeniyle tercih ettikleri bir şehirde bulunuyoruz. Bugün de çok önemli bir okulun açılışını gerçekleştireceğiz. Biz belediyecilik çalışmalarını Konya Modeli Belediyecilik olarak ifade ediyoruz. Bu sadece bir slogan değil. Biz aslında yaptığımız işi kamuoyuna doğru anlatmak için bunu ifade ediyoruz. Burada birlik beraberlik ruhu var, birlikte çalışma ruhu var, eksik nerdeyse onu tamamlama ruhu var. Onun için okullarımızı da belediyelerimizin bir binası gibi düşünüyoruz. Hem yeni yapımında hem eksiklerinin giderilmesinde, hem öğrencilerimizin sosyal hayata kazandırılması konusunda ciddi bir destekte bulunuyoruz. Şunu özellikle vurgulamak isterim Büyükşehir Belediyemiz ve merkez ilçelerimiz eğitime çok ciddi bir destekte bulunuyor.
2004 yılından itibaren 3 merkez ilçe ve büyükşehir belediyemizin eğitme katkısı yaklaşık 1 buçuk milyar TL. Bunun içinde bina yapımları var, sosyal tesis alanları var, spor alanları var. Bununla birlikte öğrencilerimizin sosyal gelişimlerine yönelik işlerimiz var. Biz rahmetli Turgut Cansever’in dediği gibi şehrimizi inşa ederken neslimizde bir taraftan ihya etme derdindeyiz. Çünkü şuna inanıyoruz ki eğer nesli ihya etmezsek inşa ettiğimiz o şehir tarumar olur. Onun için gençlerimizle birlikte Konya’nın yarınlarının çok daha güçlü olması için çaba sarf ediyoruz. Bu okul binası da Konya’mıza çok yakıştı. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.  Burası bizim en gözde okullarımızdan birisi. Öğrencilerimizin hepsinin çok üstün yetenekleri var. Onlardan beklentimiz çok yüksek, inşallah bu yeni bina ile birlikte onların başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu vesile ile Sayın Bakanımıza da özellikle teşekkür ediyoruz. Hem bugün programlarımızı onurlandırdı,  hem de Konya’nın eğitim yatırımlarına çok ciddi katkı sundu. Neredeyse planlananın iki katı kadar yeni bir destekte bulundu. Tekrar sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize okulumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem; “Öğretmenlerimiz 60 yıl sonra meslek kanununa kavuştu”
Öğretmenlerin emeklerinin çok değerli olduğunu ve haklarının ödenemeyeceğini ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem; "Onlara ne versek emeklerinin karşılığı olamaz. Hükümetimiz ilk 3 bin 600 ve öğretmenlik meslek kanununu birinci derecedeki öğretmenler için Milli Eğitim mensuplarına çıkardı. Yine kariyer basamakları ile inşallah 15 Ocak 2023'ten itibaren uzman ve başöğretmen olarak; katsayıları 2023'teki artışı ile bin 500'lere yakın uzman öğretmen, 3 binlere yakın başöğretmen alır. Bu çalışma ile birlikte öğretmenlerimiz 60 yıl sonra öğretmenlik meslek kanununa kavuştu. Bütün öğretmenlerimiz adına Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milli Eğitim Bakanımıza teşekkür ediyorum. Eğitim yatırımları için bütün Vekillerimiz, Sayın Valimiz, Büyükşehir Ve İlçe Belediye Başkanlarımız canla başla çalışıyor. Bugün burada Selçuklu Belediye başkanımıza eğitim yatırımlarına verdiği destekler için teşekkür ediyorum. Okulumuz hayırlı uğurlu olsun." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta; “Başkanımız önemli bir eser bıraktı”
Mezun olduğu okula açılış vesilesiyle geldiği için heyecanlı olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, şunları söyledi; “Bizim imkanlarımız çok kısıtlıydı. Bugün öğrencilerimiz çok güzel bir eğitim kompleksinde eğitim alacaklarını beni duygulandırdı. Mahmut Sami Ramazanoğlu’nun en önemli yanı edep, tevazu ve sohbetleridir. O yüzden bu okulda eğitim gören kardeşlerimizde de ve belki de insanlarımızda olması gereken en önemli özelliklerin toplandığı birisinden bahsediyoruz. Ben bu okulda son sınıftayken Tıp Fakültesini kazanmak için çok çalıştım. Herkes yapamayacağımı düşünürken çalışıp çabaladık ve kazandık. Demek ki insan isterse bir hedef koyarsa başarabiliyor. Sizden de tek isteğimiz var lütfen hedefiniz olsun idealleriniz olsun. Bu idealler doğrultusunda doğru ışık olarak önümüze koyduğumuz Kur’anı Kerim ve hadisten öğrenerek yolunuzdan şaşırmadan bir çaba içerisinde olun. Selçuklu Belediye Başkanı’mız Başkanlığı döneminde Elhamdülillah böyle bir eser bırakarak eğitime destek oldular.
Diğer Belediye Başkanlarımızda aynı şekilde eğitim anlamında yaptıkları çalışmalarla önemli eserler bırakıyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Konya Valisi Vahdettin Özkan; “Böylesine bir hizmetin parçası olmak mutluluk verici”
Pandemi döneminde yaptıkları özverili çalışmalar nedeniyle öğretmenlere teşekkür eden Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Bugün bizim açımızdan bereketli bir gün. Sayın Bakanımızın teşrifiyle ilimizdeki eğitim ve kamu hizmetlerinin yaygınlaştırılmasıyla oluşturulan iklim ve atmosfer bizim açımızdan çok kıymetli. Böylesine bir şaheserin inşa edilmesi ve insanlarımızın hizmetine sunulması çok kıymetli. Bu  eseri kazandırdığı için Selçuklu Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Konu eğitim olunca alimlerin ariflerin çokça yaşadığı şehirde onların torunları da bu tarihi miraslara sahip olarak eğitimin her ilkesini esas alarak hep bir koşturmaca içerisinde. Böylesine bir şehirde böylesine bir hizmetin bir parçası olabilmek bunun bir neferi olmak bizim için ayrıca bir mutluluk vericidir.” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; “Son 20 yılda eğitimi demokratikleştirdik”
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür ederek sözlerine başlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Gerçekten böyle devasa bir alanda bu İmam Hatip Lisesini tekrar ihya edip böyle güzel bir ortamda gençlerimizi İmam Hatip tedrisatına konsantre olarak eğitim almalarına imkan sunduğu için bu güzel eğitim tesisini Konya’ya kazandırdığı için Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Konya hakikaten çok uyumlu ve bereketli bir şehrimiz. Valimiz, Belediye Başkanlarımız el ele vererek Konya’nın sadece eğitim alanında değil tüm alanlarda güçlü olabilmesi için el birliği ile çalışıyorlar. El birliği olduğu zaman, güzelin sevdalısı olduğu zaman hakikaten Allah’ta bereket veriyor ve bire bin katıyor çok güzel hizmetler ortaya çıkıyor. Ben emek veren başta Sayın Valimiz olmak üzere Genel Başkan yardımcımız, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hepinizin bildiği gibi son 20 yılda eğitimde devrimsel dönüşümler oldu. İki temel özelliği var bu dönemin; birincisi kitleselleşme özelliği…
Okul öncesinden yükseköğretime kadar 81 ilde tüm ilçelerimizde vatandaşlarımızın çocuklarının, gençlerinin eğitime erişimi kolaylaştırıldı. Bunun için devasa yatırımlar yapıldı. Okullarda derslik sayısı artırıldı, öğretmen atamaları artırıldı, devasa bir eğitim sistemine sahip olduk. 18 Milyon öğrencinin 1,2 milyon öğretmenin aktif olduğu bir eğitim sistemimiz var. İkinci önemli noktada eğitimden baskıcı eğitim politikalarının kaldırıldığı, eğitim sisteminin demokratikleştiği bir döneme şahitlik ettik. 1999 yılında sadece İstanbul’da deprem olmadı. Aynı zamanda eğitim sisteminde de bir deprem oldu. Katsayı uygulaması İmam Hatip mezunlarının ve mesleki lise mezunlarının üniversite eğitimini kısıtlayarak başarılı öğrencilerin bu iki okul türüne erişimlerini kısıtladılar ve 10 yılın üzerinde uygulanan 28 Şubat döneminin bu eseri Allah’a şükür son 20 yıl içerisinde adım adım etkileri dizayn edilerek çok güçlü İmam Hatipler ve çok güçlü meslek liselerine dönüştürüldü. Yani bir taraftan 70 yıldır ertelenen okullardaki okullaşma oranı artırılırken, diğer taraftan da eğitim sistemimizin demokratikleşmesi yönünde adımlar atıldı. Ben bu süreçteki liderliği dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza hem şahsım hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de tüm ailelerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 
Bakan Özer; “Konya’da mesleki eğitimle ilgili her gün güzel haberler alıyoruz”
Konya’nın eğitim anlamında öncü bir şehir olduğunu belirten Bakan Özer, “28 Şubat sürecinin oluşturmuş olduğu en büyük travmanın en büyük şahidi olan şehir Konya. Hakikaten çok başarılı İmam Hatiplilerimiz yaygın bir şekilde eğitime devam ederken, mesleki eğitimde de inanılmaz açılımlar yapıyor Konya şehrimiz. Artık Konya’da mesleki eğitimle ilgili her gün güzel haberler alıyoruz. Bugün de mesleki eğitimle ilgili Konya’da döner sermaye üretiminin ne kadar önemli olduğuna şahit olduk.
ARGE merkezlerinde üretilen farklı cihazları Türkiye’nin her tarafında kullanmaktan büyük  mutluluk duyuyoruz. Bugün de bir Mesleki Teknik Anadolu Lisemizde yangın söndürme cihazı Türkiye’de ilk defa Konya’da üretildi ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 57 bin okulumuzun tamamında Konya’da üretilen bu yangın söndürme cihazlarını kullanacağız. Sonuç olarak Konya 28 Şubat sürecinin yarattığı tahribatın artık büyük oranda tamir edildiğine tanıklık eden şehirdir. ” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yapılan dua ile açılış kurdelesi kesilerek Mahmut Sami Ramazanoğlu Eğitim Kompleksi eğitime açıldı. Açılışın ardından Bakan Özer ve protokol üyeleri okul ve okul bünyesindeki kütüphaneyi gezerek bina hakkında bilgiler aldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 14
  • 6
  • 8
  • 4
  • 6
  • 6
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (5)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    Ali
    2 yıl önce

    Sizlerin yaptıklarını görünce kızımı imam hatipten aldım normal okula yazdırdım denizim tavan yaptı bakan. Bey

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (6)
  • G
    gonyalı
    2 yıl önce

    Bütün liseler ve üniversiteler imamhatibe dönüştürülmelidir

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (6)
  • Avatar
    Hamzaaa
    2 yıl önce

    Ne içiyorsun...

    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • KI
    Kul insan
    2 yıl önce

    Peygamber Varisi Sami Efendi ks gibi örnek nesillerin yetişmesi ne güzeldir. Allah cc mübarek eylesin. Ateşten gömlek giydim sorumluluğu var bilinci ile hizmet, eğitim şart. Sami Efendi ks dakik ve disiplinli mübarek bir zat idi. Vapur ücretini tam önceden ayarlayan kul hakkına son derece riayet eden mübarek bir şahsiyettir. Rahimehumullah. Zengin aile çocuğu olmasına rağmen miras hakkını almamıştır. Bize büyük örnek. 4 büyük düşmandan uzak durmuştur. Şeytan, nefsi, kötü çevre ve aşırı dünya sevgisinden.

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (3)
  • Avatar
    Hamzaa
    2 yıl önce

    Malının sadakasıni hic verdinmi sen

    • Begen (0)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English