Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Mahathir, Macron'a eleştirilerinin sosyal medyada sansürlenmesini kınadı

Anadolu Ajansı haberine göre;

KUALA LUMPUR (AA) - Malezya'nın eski Başbakanı Mahathir Muhammed, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı tavırlarını eleştirdiği açıklamasından bir cümlenin Twitter ve Facebook tarafından "şiddeti övdüğü" gerekçesiyle silinmesine sert tepki gösterdi.


Kişisel internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yazılı açıklama yapan Mahathir, dün, Macron'u eleştirirken sarf ettiği cümlelerin yanlış yorumlanarak bağlamından çıkartıldığını belirtti.


Mahathir, kendisini eleştirenlerin dünkü açıklamasında tek bir cümleye odaklanıp geri kalan kısmını dikkate almadığını vurgulayarak, "Sözlerimin bağlamından kopartılması ve paylaşımımın şikayetler alması üzerine Facebook ve Twitter tarafından şiddeti övmekle suçlandım." ifadesini kullandı.


Sosyal medya platformlarının kişisel ifade özgürlüğünü destekleyen ortamlar olması gerektiğine dikkati çeken Mahathir, şunları kaydetti:


"Bunlara göre ifade özgürlüğü budur. Bir taraftan Peygamberimiz Hz. Muhammed hakkındaki aşağılayıcı karikatürlerin paylaşımını savunur ve Müslümanların bunu kabul etmesini beklerler. Diğer taraftan Müslümanların, geçmişte kendilerine yapılan adaletsizliklere karşı intikam peşinde koşmadıklarına dair görüşlerimi silerler."


Mahathir, açıklamasındaki farklı inançlara saygı ve hoşgörü taleplerinin dahi Facebook ve Twitter tarafından dikkate alınmadığına işaret ederek, "Açıklamama gelen tepkiler, Fransa yönetiminin Müslümanlara nefretini kızıştırmayı hedeflemektedir." değerlendirmesinde bulundu.


- Mahathir'in açıklamaları tepki toplamıştı


Eski Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, dünkü yazılı açıklamasında, Macron'un Müslümanlara karşı tavrının medeni olmadığını belirterek, Macron'a hitaben, "Bir okul öğretmeninin öldürülmesinden ötürü İslam'ı ve Müslümanları suçlaması ilkelliktir." ifadesini kullanmıştı.


Mahathir'in açıklamasındaki, "Müslümanların, geçmişte yaptıkları katliamlardan ötürü milyonlarca Fransız'ı öldürmeye hakları vardır. Fakat genel olarak Müslümanlar kısasa kısas hükmünü uygulamamıştır. Müslümanlar bunu yapmaz, Fransızlar da yapmamalıdır." ifadesi tepki çekmişti.


Açıklamanın Mahathir'in sosyal medya hesaplarında paylaşılmasından kısa süre sonra Twitter, bu ifadenin yer aldığı cümleyi "şiddeti övdüğü" gerekçesiyle kaldırmıştı.


Twitter'ın ardından Facebook da Mahathir'in resmi hesabındaki paylaşımı silmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English