Son Dakika Haberler

"Madalya almayı herkesten çok ben istiyorum"

Eklenme Tarihi: 09.10.2014 - 14:21

Olimpiyat ikincisi milli atlet Bulut: "Avrupa Şampiyonası sonrasında yapılan eleştirilere çok üzüldüm çünkü ben Türk'üm. Madalya almayı herkesten çok ben istiyorum" "Her sporcu kazanmayı da kaybetmeyi de öğrenmeli. Yaşım küçük, bunlardan ders çıkarıyorum" "2016'da unvanımı korumak için elimden gelenin en iyisini yapacağım"

ANKARA (AA) - İLKNUR ÇETİNBAŞ - Olimpiyat ikincisi milli atlet Gamze Bulut, elemeleri geçemediği Avrupa Şampiyonası'nın ardından yapılan eleştirilere çok üzüldüğünü belirterek, "Ben Türk'üm. Madalya almayı herkesten çok ben istiyorum" dedi.

Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geride kalan sezonu değerlendirdi, gelecek sezon ile ilgili hedeflerini anlattı. Büyük beklentilerle gittiği Zürih'teki Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda özel sağlık problemleri nedeniyle başarılı olamadığını belirten milli atlet, pişman olmadığını ve Zürih'te performansını görme fırsatı bulduğunu dile getirdi. Bulut, "Aslında olimpiyat ikincisi olduğum dönemden daha iyi durumdaydım. Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmiştim ancak beklemediğimiz sıkıntılar yaşadık, olmadı" diye konuştu.

1500 metrede elendikten sonra 5 bin metrede 10. olduğunu kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

"10. olduktan sonra çok ağladım. Yapılan eleştiriler çok haksızdı. Kötü koşmam eleştirilebilir ama yazıldığı gibi bir ceza almadım. IAAF ile ilgili bir sıkıntım yok. Her sporcu gibi doping kontrollerine girip çıkıyorum. Şampiyonası sonrasında yapılan eleştirilere çok üzüldüm çünkü ben Türk'üm. Madalya almayı herkesten çok ben istiyorum. Bayrağımızı dalgalandırmak benim de en büyük arzum. Kaybetmeyi sevmeyen bir yapım var. İyi koşunca çok iyisin, kötü koşunca yazılmadık şey kalmıyor. Yarış kaybettim, herkesten çok ben üzüldüm. Bununla yaşamayı öğreniyorum, giderek olgunlaşıyorum."

 

- "Aziz Yıldırım atletizmi çok seviyor..."

Her sporcunun kazanmayı da kaybetmeyi de öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Bulut, "Yaşım küçük, bunlardan ders çıkarıyorum. Rio Olimpiyatları'na az kaldı. Olimpiyat ikincisi unvanım benim için çok önemli. 2016'da unvanımı korumak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. İnsanların benden beklentisi büyük ama bunu karşılayacağımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.  

Türkiye Atletizm Federasyonu ile arasında bir sıkıntı olmadığını, kulübü Fenerbahçe gibi federasyondan da büyük destek aldığını kaydeden genç atlet, "Kulüp başkanımız Aziz Yıldırım atletizmi çok seviyor ve destek oluyor. Bu da beni daha çok motive ediyor" dedi. 

 

- Antrenör Altınoluk

Milli atletin antrenörü Süleyman Altınoluk da Bulut'un geçen yıl çok ciddi iki sakatlık geçirdiğini söyledi. 2013 yazında yarışmadıklarını, kışın ise Türkiye salon rekorunu kırdıklarını belirten Altınoluk, "Söylendiği gibi performans düşüklüğü yaşamadık. Herkes Avrupa Şampiyonası'nı konuşuyor ama Gamze'nin rekorlarını, derecelerini konuşmuyorlar" diye konuştu.

Bu yıl kış aylarında çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve yaz başlarında istedikleri noktaya geldiklerini anlatan Altınoluk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa'ya madalya için gittik ama olmadı. Hiç beklemediğimiz sıkıntılar yaşadık. Önceden tedbir alabileceğimiz bir durum değildi. Gamze 22 yaşında, çok genç bir sporcu. Orta ve uzun mesafe için yaşı henüz küçük. Biz kendimizi biliyoruz ve yazılanlara konuşulanlara bakmıyoruz. Hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatları. Gelecek yıl içinde artık yavaş yavaş Gamze için branş belirleyeceğiz. Ne koşacağımıza karar vereceğiz. Artık Elmas Lig'de de koşmak istiyoruz."

 

- "Hiçbir bahaneye sığınmıyoruz, başarısız olduk"

Hiçbir bahaneye sığınmadıklarını kaydeden Altınoluk, "Başarısız olduk. Bunu zaten itiraf ediyoruz" dedi.

Altınoluk, doping konularının ise abartıldığını ifade ederek, bu konuların, rahat olan sporcuda baskı oluşturmayacağını belirtti. Altınoluk şöyle devam etti:

"Gamze olimpiyat ikincisi olduğu için beklenti yüksek. Bunun baskısı olabilir ama bunu da daha çok yarışarak atacağız. Türk atletizmi belli bir noktaya geldi. Eleştirilerin, beklentilerin yüksek olması da bu yüzden. Hiçbir sporcu tek bir sezonla değerlendirilemez. Türk atletizmi bu sporculardan daha uzun yıllar faydalanacak. Gamze elbette, kendini aşmak istiyorsa olimpiyat şampiyonu olmalı ama hedef önce baraj, sonra final ve son olarak madalya. İlk önce oraya gitmeliyiz. Final yarışmak da madalya kadar önemli ama hedef tabii ki madalya."

Bir sporcu için en önemli şeyin olimpiyat madalyası olduğunu ifade eden Altınoluk, 50 yıl geçse de Bulut'un olimpiyatlarla anılacağını, bu nedenle tek hedeflerinin 2016 Rio Olimpiyatları olduğunu kaydetti.


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”