Son Dakika Haberler

Maçın ardından

Eklenme Tarihi: 15.03.2015 - 22:15

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic: "Bu tabii ki de tarihi bir galibiyet değil, lig maçını kazandık ama gerçekten 3 puandan fazlasını kazandık" Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Özdilek: "Beşiktaş'ı kutluyorum. Böyle zor bir süreçten geçip bu kadar kolay maç kazanacaklarını tahmin etmemişlerdir"

ANKARA (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, çok mutlu olduğunu ve takımıyla gurur duyduğunu söyledi.  

Bilic, Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 5-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında iyi bir oyunla galip geldiklerini belirterek, "Bu tabii ki de tarihi bir galibiyet değil, lig maçını kazandık ama gerçekten 3 puandan fazlasını kazandık. Çok üretkendik, bütün halinde oynadık, çok baskı yaptık, çok pozisyon bulduk. 90 dakika boyunca tabii ki hatalar oluyor ama hiçbir kara deliğe, konsantrasyon eksikliğine düşmedik" diye konuştu. 

Taraftarlara teşekkür eden Bilic, taraftarların galibiyete büyük katkı sağladığını dile getirdi. 

Eskişehirspor maçından bu yana takımda bir düşüş yaşandığının konuşulduğu hatırlatıldığında ise Bilic, şunları söyledi:

"Eskişehir'e Liverpool maçından sonra gittik iyi bir performans göstermedik. Liverpool ile yaptığımız rövanş maçını bu süreçten ayrı tutuyorum. O maç üst düzeydi ama onun haricinde memnun değildim. Avrupa Ligi tabii ki ciddi bir enerji alıyor. Ama Avrupa Ligi ya da Şampiyonlar Ligi maçları olmasa bile sürekli aynı seviyede oynamak, sürekli hücum oynamak, sürekli kazanmaya çalışmak, sadece bizim için değil her takım için zordur. Ciddi fiziksel ve zihinsel efor gerektiriyor."

 

- "Bu düşüşler her takımın başına gelebilir" 

Bu düşüşlerin her takımın başına gelebildiğini anlatan Bilic, "Bu düşüşleri yaşadığınızda kendiniz ve takımınızla ilgili şüpheye düşmezseniz, sıkı çalışmaya, takım ruhunu canlı tutmaya devam ederseniz, bir çıkış noktası bulabiliyorsunuz. Sorun, sezon içinde bunların olması değildir. Sorun, eğer bir düşüş söz konusuysa bunun uzun sürmesidir. Bir söz vardır, 'mesele düşmek değildir, ne kadar çabuk ayağa kalkabildiğinizdir'. Umarım bu galibiyet bize yeniden bir ivme kazandırır. Bu tabii ki de tarihi bir galibiyet değil, lig maçını kazandık ama gerçekten 3 puandan fazlasını kazandık. Önümüzde çok önemli bir hafta var. Tekrar lider olmak bize bu zor hafta için yeniden özgüven getirdi" şeklinde konuştu.

"Önümüzde çok uzun bir yol var, bir çok kişi sezonun bu aşamasında bizim bu noktada olmamızı beklemiyordu" diyen Bilic, "Bizim bir beklentimiz vardı ve neyse ki bu noktaya geldik. Avrupa Ligi'nde gidebildiğimiz kadar gideceğiz. Ligde lideriz ve kesinlikle şampiyon olmak istiyoruz. Artık erken günlerde değiliz, bitime de çok uzun zaman kalmadı. Rakiplerimizin de kendilerine göre hesapları var. Onlar Avrupa kupalarında oynamıyorlar. Bu da onlara bize karşı belli bir avantaj sağlıyor. Biz iki kulvarda da mutlaka kazanmak ve devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Artık Brugge ve Fenerbahçe maçlarına konsantre olacaklarını vurgulayan Bilic, sözlerini şöyle tamamladı:

"İki forvetle oynama seçeneğimiz yine elimizde, uzun süredir bu seçeneği kullanamıyorduk çünkü Mustafa ve Cenk'in uzun süren sakatlıkları vardı. Sadece Demba Ba'yı kullanıyorduk. yardımcı olarak Frei ve Gökhan'ı kullanıyorduk ama kabul edersiniz ki ikisinin de ana pozisyonu değil. Mustafa bugün hem güzel oynadı hem de gol attı. Bunlar da bizim özgüvenimizi yerine getiriyor. Uzun bir yol var ve bu yolda yürümekte kararlıyız."

 

- Mehmet Özdilek

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise maçın yorumun yapmanın kolay olmadığını belirterek, "Beşiktaş'ı kutluyorum. Böyle zor bir süreçten geçip bu kadar kolay maç kazanacaklarını tahmin etmemişlerdir. Kolay bir mağlubiyet oldu. Direncimizin daha yüksek olması gerekirken beklemediğimiz anda yediğimiz iki gol, moralimizi bozdu" dedi. 

Futbolda şansa pek inanmadığını ancak son zamanlarda şanssızlıklar yaşadıklarını dile getiren Özdilek, "Fiziksel travmadan çok zihinsel travma bizi demoralize etti. yarından itibaren takımı zihinsel anlamda geri getirmeye çalışacağız. Ligin devam eden takımı olacağız, buna hala inancım tam" diye konuştu.  

Taraftarların kendisi için yaptığı tezahürat hatırlatıldığında ise Özdilek, "Beşiktaş hayatımda çok önemli bir yer teşkil ediyor ama bizler profesyoneliz. İçinde bulunduğumuz takım için var gücümüzle çalışıyoruz. Yine de taraftarlar ciddi bir teveccüh gösterdiler, kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.   


Kaynak: