Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Lübnan'daki seçimlerde liman patlaması nedeniyle haklarında soruşturma açılan milletvekilleri yeniden seçildi

Anadolu Ajansı haberine göre;

BEYRUT (AA) - Lübnan'da 2020'de meydana gelen ve 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği Beyrut Limanı patlaması nedeniyle haklarında soruşturma açılan 2 milletvekili, 15 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerde yeniden seçildi.


İçişleri Bakanlığının paylaştığı nihai seçim sonuçlarına göre, Hizbullah müttefiki Şii Emel Hareketi'nden aday olan Ali Hasan Halil ve Gazi Zahter seçimleri kazanarak Meclise girmeyi başardı.


Halil ve Zahter hakkında Aralık 2020'de Beyrut Limanı patlamasına ilişkin bazı suçlamalarla soruşturma açılmış ancak bu iki isim milletvekili dokunulmazlıkları dolayısıyla ifade vermeyi reddetmişti.


Dosyada gizlilik kararı bulunması nedeniyle 2 milletvekiline yöneltilen suçlamalar kamuoyuna yansımamıştı.


- Patlamada ölenlerin yakınları endişeli


Beyrut Limanı patlamasında hayatını kaybedenlerin yakınları ise Emel Hareketi milletvekillerinin yeniden Meclise girmesi ve dokunulmazlıklarının kaldırılmaması halinde soruşturma sürecinin uzamasından endişe ediyor.


Patlamada ağabeyini kaybeden 39 yaşındaki Kayan Tleys, "Provoke edilip zorluklara maruz bırakıldık. Kimsenin kanunlardan üstün olmasını istemiyoruz." dedi.


Meclise girmeyi başaran diğer milletvekillerinin duruma müdahil olup ailelere yardım edeceği temennisinde bulunan Tleys, "Umarım adalet için uzun bir süre beklemeyiz." diye konuştu.


- Beyrut Limanı'ndaki patlama ve soruşturma süreci


Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos 2020'de patlayıcı maddelerin bulunduğu bir depoda önce yangın çıkmış, ardından tüm kenti sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti.


Patlamada 200'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, yaralanan 6 bini aşkın kişinin 1000'den fazlası engelli hale gelmiş, 300 bin kişi de yerinden olmuştu.


Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır limandaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını söylemişti.


Adalet Bakanlığı tarafından patlamayı soruşturmakla görevlendirilen yargıç Bitar, bazı eski bakanların dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istemiş ancak başarılı olamamıştı.


Eski Maliye Bakanı Ali Hasan Halil ve eski Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Gazi Zahter'in avukatları 12 Eylül'de, soruşturmayı yürüten hakim Tarık Bitar hakkında "görevden alınma" talebiyle dava açmıştı.


Temyiz Mahkemesi'nin söz konusu talebi karara bağlayıncaya kadar, Beyrut Limanı'ndaki patlamayla ilgili soruşturma süreci askıya alınmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English