Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Londra'da Akdamar Kutsal Haç Kilisesi Fotoğraf Sergisi açıldı

İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen sergideki fotoğraflar İzzet Keribar imzasını taşıyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

LONDRA (AA) - İletişim Başkanlığı tarafından “Anadolunun saklı anıtları gün yüzüne çıkıyor” projesi kapsamında düzenlenen "Akdamar Kutsal Haç Kilisesi Fotoğraf Sergisi" Londra'da açıldı.


Fitzrovia'daki Noho Showrooms sergi salonunda düzenlenen resepsiyonla açılışı gerçekleştirilen sergiye, Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı Şahak Maşaliyan, Ermeni Vakıflar Cematı Başkanı Bedros Şirinoğlu'nun da aralarında olduğu dini cemaat temsilcileri ile Türk ve Ermeni toplumundan temsilciler katıldı.


Serginin açılışında "Anadolu'nun Saklı Anıtları Gün Yüzüne Çıkıyor: Ahtamar" başlıklı film de İngilizce ve Türkçe olarak gösterildi.


- Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür


Törende konuşan Maşaliyan, Ermeni medeniyetinin bir parçası olan ve binlerce yıllık aşınmaya dayanan Akdamar Kilisesi'nin fotoğraflarının daha önce İstanbul'da ve New York'ta sergilenmesi sırasında da hazır bulunduğunu belirterek, “O zaman bu serginin çok daha fazla sayıda insana ulaşması gerektiğini düşünmüştüm. Dileğimiz gerçek oldu ve bugün Londra'da da sergi açıldı.” diye konuştu.


Maşaliyan, Akdamar Kilisesi ve diğer anıtsal tarihi yapılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği ilgi ve hassasiyetten memnuniyet duyduklarını dile getirerek, “Cumhurbaşkanımızın vizyonunun önderliğinde Ahtamar Kilisemize özel ilgi ve alaka gösterildi.” ifadesini kullandı.


Kiliseye Türk devletinin ayırdığı kaynaklara dikkati çeken Maşaliyan, eserin bu sayede Türkiye'nin kültürel ve inanç turizmi için en gözde ziyaret yerlerinden biri haline geldiğini vurguladı.


Maşaliyan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a ve Akdamar Kilisesi'nin fotoğraflarını çeken sanatçı İzzet Keribar'a da teşekkür etti.


- Serginin 3. ayağı


Londra'daki Akdamar Kutsal Hac Kilisesi fotoğraf sergisi Türkiye'nin tarihi mirasını coğrafi güzellikleriyle harmanlayarak tüm dünyaya duyurmak ve kutsal mekanlara hak ettiği değeri yeniden kazandırmak adına başlatılan kültürel farkındalık çalışmalarının üçüncü adımı oldu.


Kilise hakkında bilgilerin, mimari çizim ve fotoğrafların yer aldığı kitap çalışmasının yanı sıra eserle ilgili detaylı dijital verilerin toplandığı "www.akdamarkilisesi.gov.tr" adlı internet sitesi de bulunuyor.


Bu sitede, yüksek çözünürlüklü sanal gerçeklik videolarına, 14 farklı noktadan çekilen 360 derecelik fotoğraflara ve İzzet Keribar'ın objektifinden çalışmalara ulaşılabiliyor.


Ermeni Vaspurakan Krallığı sırasında Hükümdar Gagik tarafından yapımına 915'te başlanan ve 921'de tamamlanan Akdamar Adası'ndaki Akdamar Kutsal Hac Kilisesi, hikayelerini İncil ile Tevrat'tan alan ve eşine dünyada az rastlanan zengin taş kabartmalarıyla öne çıkıyor.


Doğu-Batı Hıristiyan sanatında özel bir yere sahip olduğu belirtilen kilise, Ermeni mimari tarihinin en önemli süslemelerini, çağının en kapsamlı duvar rölyeflerini sergiliyor.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English