Liverpool Lig Kupası'nda "farklı" turladı

Eklenme Tarihi: 03.12.2015 - 02:00

Alman teknik adam Klopp'un çalıştırdığı Liverpool, deplasmanda Southampton'ı 6-1 yenerek yarı finale yükseldi

LONDRA (AA) - İngiltere Lig Kupası çeyrek final maçında Southampton'ı 6-1 mağlup eden Liverpool yarı finale çıktı.

Hollandalı teknik adam Ronald Koeman'ın çalıştırdığı Southampton ile deplasmanda karşılaşan Liverpool, Mane'nin 39. saniyede attığı golle 1-0 geriye düştü.

Uzun bir sakatlık döneminin ardından forma giyen Sturridge'in 4 dakika içinde attığı iki golle üstünlüğü yakalayan "Kırmızılar", 45. dakikada Origi'nun golüyle soyunma odasına 3-1 önde gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da üstün oyununu devam ettiren Alman teknik adam Jurgen Klopp yönetimindeki konuk ekip, 68 ve 86. dakikalarda Origi, 73. dakikada da Ibe'nin golüyle Sotuhampton'ı 6-1 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Sturridge'in attığı ikinci golün asistini yapan Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can, 90 dakika sahada kaldı.

Liverpool tarihinde 90. kez bir maçtan altı ve daha fazla gollü galibiyetle ayrılırken, Southampton ise Tottenham'a 6-2 mağlup olduğu 1995 yılından bu yana ilk kez sahasında oynadığı bir maçta kalesinde altı gol gördü.

Kupada dün oynanan maçlarda Hull City'i 4-1 yenen Manchester City, Middlesbrough'yu 2-0 mağlup eden Everton ve Sheffield Wednesday'i iki golle geçen Stoke City yarı finale çıkmayı başardı.

Yarı final maçlarının ocak ayında oynanacağı kupa, 28 Şubat'ta Wembley Stadı'nda yapılacak final maçıyla sahibini bulacak.


Kaynak: