Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

‘‘Liseli genç mühendisler” KTO Karatay Üniversitesi’nde sertifikalarını aldı

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi ve Meram Anadolu Lisesi arasında geçtiğimiz yıl yapılan iş birliği protokolüne binaen, ‘‘Liseli Genç Mühendisler Projesi”ne katılan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

‘‘Liseli genç mühendisler” KTO Karatay Üniversitesi’nde sertifikalarını aldı
‘‘Liseli Genç Mühendisler Projesi” sertifika törenine KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Mühendislik Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Oktay Altun, Dr. Öğr. Üyesi Necati Vardar, Meram Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Karataş, üniversite ve lise yetkilileri ile Meram Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. 

 “KTO Karatay Üniversitesi’nin Kapısı, Öğrencilere Her Zaman Açık” 
Programın açılışında konuşma yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Liseli Genç Mühendisler protokolünün imzalandığı günden bu yana projeden çok ümitli olduklarını vurgulayarak; “Başta Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Oktay Altun hocamız olmak üzere, arama motoru tasarlayan öğrenci arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Hem projeyi yürüten akademisyenlerimiz hem de Meram Anadolu Lisesi öğrencileri, karşılıklı olarak bir yıl boyunca özverili bir çalışma ortaya koydular.” şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Bayram Sade, “Kalkınmanın temelinin mühendislikte yattığını düşünüyorum. Bu tür projelerle ülkemize hizmet etmek KTO Karatay Üniversitesi olarak temel misyonumuz arasında yer alıyor. Üniversitemizin kapıları, öğrenci arkadaşlarımıza her zaman açık. Onlar, bizim gelecekteki mühendislerimiz ve kendilerini üniversitemizde de görmek isteriz.” ifadelerine yer verirken, projeye katılım sağlayan öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.
Meram Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Emin Karataş ise; “Yaptığımız çalışmaların meyvelerini alıyoruz. Öncelikle öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Yedi öğrencimiz proje kapsamında çalışmalarını başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. İnşallah bu gençlerimiz, gelecekte İHA ve SİHA’ları üretecek mühendisler olacaklar. TEKNOFEST yarışmalarına da KTO Karatay Üniversitesi ile birlikte katılım sağlamayı çok isteriz.” ifadelerini kullandı. 

Gençlerin Mühendislik Alanına İlgisini Arttıran Proje: “Liseli Genç Mühendisler”
Liseli Genç Mühendisler Projesi’nde mentorluk yapan KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Oktay Altun, “Meram Anadolu Lisesi ile yürüttüğümüz bu proje, mezunu olduğum okula karşı benim için bir nevi vefa projesiydi. Gençlerle, ‘Arama motoru nasıl yapılır?’ konusu üzerinde çalıştık. Bu projenin öğrencilere, deneyimleme açısından çok önemli katkı sağladığını düşünüyorum. Bir yıl boyunca yoğun bir etkileşim içerisinde olduğumuz öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca, öğrencilerin İngilizce seviyesini çok başarılı buldum. Bu anlamda Meram Anadolu Lisesi’nin, oldukça kıymetli bir eğitim sistemine sahip olduğunu ifade edebilirim.” dedi. 

“Liseli Genç Mühendisler” Arama Motoru Geliştirdi
Meram Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Samet Ertuğrul Kurum, proje kapsamında elde ettiği deneyimleri aktararak; “Proje kapsamında Python Dili’ni kullanarak arama motoru geliştirdik. Sadece yazılım değil; bir ürünün nasıl geliştirileceği konusunda da fikir alışverişi yaparak araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunduk. Öğrendiğimiz bilgilerle yazılım alanında donanım sahibi olduk. Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Oktay Altun hocamız gibi ben de Meram Anadolu Lisesi mezunu olduğumda, okuluma güzel faydalar sağlamak istiyorum. Küresel çapta ses getirecek bir şirket kurmak istiyorum ve bu projenin, hedeflerimde bir basamak olduğuna inanıyorum. Bize her konuda imkân sağlayan KTO Karatay Üniversitesi’ne ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, “Liseli Genç Mühendislere” sertifika takdimi ile sona erdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • TK
    Teslime Kurum
    3 yıl önce

    Çok güzel faydalı başarılı bir etkinlik ve eğitim olmuş devamının gelmesini ve öğrencilere hayat boyu başarılar diliyorum.Değerli hocalarımızada teşekkür ederim ☺

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English