Son Dakika Haberler

Libya Milli Genel Kongresi Sözcüsü Humeydan: "MGK, seçimleri ve parlamentoyu tanıyor ancak Tobruk'ta toplanan milletvekillerinin parlamentoyu temsil ettiği düşünülmüyor" "Biz, görevi parlamentoya anayasaya uygun bir şekilde devredeceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TRABLUS (AA) - Libya Milli Genel Kongresi (MGK), Sözcüsü Ömer Humeydan, "MGK, seçimleri ve parlamentoyu tanıyor ancak Tobruk'ta toplanan milletvekillerinin parlamentoyu temsil ettiği düşünülmüyor" dedi.

Humeydan, başkent Trablus'ta düzenlediği basın toplantısında, Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplardan oluşan Fecr-i Libya Kuvvetlerini ve operasyonlarını desteklediklerini belirterek, emekli Tuğgeneral Halife Hafter'in "Onur Savaşı" adı altında başlattığı operasyonları da "terör eylemleri" olarak değerlendirdi.

Tobruk kentinde toplanan Libya Temsilciler Meclisi'ne ilişkin de Humeydan, "MGK, seçimleri ve parlamentoyu tanıyor ancak Tobruk'ta toplanan milletvekillerinin parlamentoyu temsil ettiği düşünülmüyor" diye konuştu.

Yetkiyi parlamentoya teslim edecek kişinin MGK başkanı olduğunu hatırlatan Humeydan, "Parlamentonun merkezi de anayasa uyarınca Bingazi olması gerekir. Biz, görevi parlamentoya anayasaya uygun bir şekilde devredeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Humeydan, Libya Temsilciler Meclisi'nin 13 Ağustos'taki oturumda oylamaya sunduğu ve 111 "evet" oyu çıkan "uluslararası askeri müdahale" konusuna ise karşı olduklarını ifade etti. 

Libya Temsilciler Meclisi'nin toplantıları 4 Ağustos'tan bu yana Hafter'e destek verildiği belirtilen Tobruk kentinde gerçekleştiriliyor.

Ağırlıklı olarak İslami eğilimlilerin yer aldığı MGK, Libya Temsilciler Meclisi için seçimlerin yapıldığı haziran ayından bu yana ilk kez dün Trablus'ta oturum düzenleyerek, 17 Şubat 2011 Devrimi'nin mimarlarından sayılan Ömer el-Hasi'yi, Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ni kurmakla görevlendirdi.

-"Oturumlar baskı ve tehdit altında yapılıyor"-

Öte yandan, Temsilciler Meclisi'nde bulunan milletvekillerinden bazıları, parlamento oturumlarının Tobruk'ta yapılmasının yasal olmadığını ve oturumların düzgün bir şekilde idare edilemediğini gerekçe göstererek meclisten çekildiklerini açıkladı. 

Milletvekillerinin yaptığı yazılı açıklamada, "vekillerin kenti terk etmemesi için Tobruk Havaalanı'nda uçak seferlerinin durdurulduğu, oturumların bir kısmının ise tehdit ve baskı altında yapıldığı" iddia edildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English