Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

LGS ve YKS öncesinde tüm okullar dezenfekte ediliyor

Karatay Belediyesi ve Meram Belediyesi bu hafta sonu yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı(LGS) öncesi sınavın yapılacağı okulları dezenfekte ediyor.

LGS ve YKS öncesinde tüm okullar dezenfekte ediliyor
Karatay Belediyesi’nin Koronavirüs(KOVİD-19) salgınının Türkiye’de görülmeye başlandığı ilk günden itibaren insan sağlığının korunmasına yönelik ilçe genelinde başlattığı kapsamlı hijyen ve dezenfeksiyon çalışmaları kesintisiz sürüyor. 

Bu kapsamda hafta sonu gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sınavı(LGS) ve 27-28 Haziran’daki Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) öncesinde Karatay Belediyesi tarafından sınavın yapılacağı okullarda dezenfekte çalışması başlatıldı. 

Karatay Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalarla sınava girecek öğrenciler için sağlıklı ve güvenli bir ortam oluşturuluyor. 

Karatay genelindeki okullarda insan sağlığını tehdit edecek olumsuzlukların ortadan kaldırılması hedeflenen çalışmalar, okulların giriş kapısından, kapı kollarına ve çevresine, merdivenlerden ve korkuluklara, kısacası öğrencilerin dokunabileceği tüm noktaları kapsıyor. 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, öğrencilerin eğitim hayatını ve geleceğini büyük ölçüde belirleyecek LGS ve YKS öncesinde bütün okullarda sağlıklı bir ortam oluşturmak için dezenfeksiyon çalışması başlattıklarını belirterek amaçlarının öğrenciler için sağlığı ve güvenli ortamı oluşturmak olduğunu söyledi. 

Başkan Hasan Kılca, “Yavrularımızın sağlığı her şeyden önemli. Dolayısıyla bizler de bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta sonu sınava girecek öğrencilerimize sağlıklı, güvenli ve ferah bir ortam sunmak istiyoruz. Bunun için de sınavlardan önce tüm okullarımızı dezenfekte ediyoruz. Ekiplerimiz okullarda ve sınıflarda detaylı bir dezenfekte çalışması yürütüyor. Öğrencilerimizden tek isteğimiz, sınavlarına konsantre olmaları. Gerek belediyemizin gerçekleştirdiği dezenfekte çalışması, gerekse de Milli Eğitim Bakanlığımızın aldığı önlemler sayesinde sınavlar inşallah sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilecektir. Ben, bu vesileyle, sınava girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Meram’da da sınav merkezleri lgs sınavları için hazırlanıyor 
Meram Belediyesi de 20 Haziran günü gerçekleştirilecek olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) için hummalı bir çalışma yürütüyor. Öğrencilerin sağlıklı bir ortamda sınava girebilmeleri ve salgın tehdidinden uzak kalabilmeleri adına sınav merkezlerini dezenfektasyon işleminden geçiren Meram Belediyesi, çocuklara maske dağıtımı da gerçekleştirecek. 
“LGS’YE GİRECEK TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM”
LGS sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Çocuklarımızın ve ailelerinin, sınavdan dolayı en ufak bir endişe taşımamaları adına her türlü önlemi özenle almaya gayret gösterdik” diye konuştu. Tüm sınav merkezlerinin temizlik ve ilaçlanma işlemlerinin sınav gününden önce tamamlanacak şekilde bir program yürüttüklerini ifade eden Başkan Kavuş, bu noktada öğrenciler ve ailelerine de önemli görevler düştüğünün altını çizdi. Özellikle öğrencilerin bu konuyu bir stres kaynağı yapmadan, artık hayatımızın vazgeçilmez gerçeği haline gelen maske+mesafe+hijyen formülü ile kolayca çözebileceklerini belirten Başkan Kavuş, “LGS’de gireceğimiz ilk ve en önemli sınav sağlıktan olacak. Buna hazırlıklı olduktan sonra geri kalanı çok daha kolay. Öğrencilerimiz özgüvenleriyle yıllar boyunca süregelen emeklerinin karşılığını en güzel şekilde alacaklardır. Biz sağlık noktasında üzerimize düşeni yerine getirdik, çocuklarımız da yapmaları gerekenleri çok iyi biliyor. İnşaAllah bu süreci en iyi şekilde hepbirlikte aşacağız” şeklinde konuştu.    

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MA
    Mehmet ali
    4 yıl önce

    Şu ortamda sonav mı yapılır. Oy yok size

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English