Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Lezzet Şöleni Yaşayabileceğiniz Bir Tatil Adresi: Kıbrıs

Lezzet Şöleni Yaşayabileceğiniz Bir Tatil Adresi: Kıbrıs
 
Kıbrıs, Akdeniz’in en büyük adası olmasının yanı sıra ilk insan yerleşimleri arasında bulunması ile binlerce yıllık bir geçmişe ev sahipliği yapıyor. Hititler, Antik Mısırlılar, Osmanlı ve birçok medeniyeti ağırlamış olan bu ada, aynı zamanda bir geçiş noktası üzerinde yer alması sayesinde kültürel bir zenginliği de bünyesinde barındırıyor. Tüm bu geçmişin ve kültürün önemli yansımalarından biri olan zengin bir mutfağa sahip olan Kıbrıs’ta birbirinden farklı lezzetlere doyabileceğiniz bir tatil yaşayabilirsiniz. Bu lezzetleri tadabileceğiniz yerler arasında restoran ve kafelerin yanı sıra eşsiz bir konaklama hizmeti sunan Kıbrıs otelleri de yer alıyor. Göz atabileceğiniz bu lezzetlerden bazıları ise;
 
  1. Şeftali Kebabı
Koyun veya keçi etinin kıyması ile yapılan bu kebap adanın en ünlü yiyeceklerinden biri. Kıymanın çeşitli baharatlar ve maydanozla birlikte yoğrulması ve iç yağına sarılarak kömür ateşinde pişirilmesi ile sunulur. Kendine özgü tekniği ve lezzeti ile yiyenleri kendisine hayran bırakan bu lezzeti deneyebilirsiniz.
 
  1. Molehiya
Molehiya bitkisi ile yapılan bu yemek, Kıbrıslıların simge yemekleri arasında yer alır. Özel olarak yetiştirilen bu bitki yaz aylarında kurutulmasının ardından kuzu veya tavuk eti ile pişiriliyor. Genellikle pilav ve turşu ile birlikte servis edilen bu yemek birçok kişi tarafından sevilerek tüketiliyor.
 
  1. Kolakas
Gölevez de denilen kolakas, Kıbrıs’ta yetişen ve patatese benzeyen bir bitki. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen bu yemek, soğuk kış günlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Genellikle kuzu eti ile pişirilerek servis edilen bu yemek, aynı zamanda tavukla birlikte de pişirilebiliyor. Sevdiğiniz gibi bir seçeneği tercih edebilir, lezzetin tadına varabilirsiniz.
 
  1. Pirohu
Pirohu, Kıbrıs mantısı olarak biliniyor. Birçok yerde piruhi olarak da bilinen bu mantı çeşidi kendine özgü bir servis edilme biçimine sahip. Genellikle mantı etli olarak bilinse de pirohu lor veya Kıbrıslıların deyişiyle nor peyniri ile birlikte servis ediliyor. Farklı bir lezzet denemek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olabilecek bu yemeği Kıbrıs’ta tadabilirsiniz.
 
  1. Magarına Bulli
Makarna anlamına gelen magarına ve tavuk anlamına gelen bulli Kıbrıs’ın meşhur tavuklu makarna tarifini oluşturuyor. Size İtalyan mutfağını aratmayacak bir makarna lezzeti sunan bu tarifte farklı olarak tavuğun haşlandığı suda makarnanın da yapılıyor olması. Tüm lezzeti bünyesinde toplayan bu makarna Kıbrıs’ın meşhur peyniri hellim ile birlikte servis ediliyor.
 
  1. Lalangı
Adanın başka bir yerde yiyemeyeceğiniz en kendine özgü lezzetlerinden biri olan lalangı, tavşan etiyle hazırlanan bir yemek. Mayalı hamurlar tavşan etinin piştiği suya atılıyor ve pişmesiyle birlikte tavşan eti bu mayalı hamurun içine konuluyor. Baharatlarla yoğrulan bu hamur daha sonra küçük parçalar halinde kızartılıyor. Farklı bir lezzet tatmak isteyenlerin listelerinden ilk sırayı alabilecek bu yemeği siz de tadabilirsiniz.
 
  1. Pilavuna
Kıbrıs’ta özellikle kahvaltılarda tüketilen ve görünüş olarak poğaçaya benzese de farklı bir hamur işi olan pilavuna oldukça farklı bir lezzet. Hellim peyniri ve talar peyniri kullanılan bu hamur işinde aynı zamanda nane, kurum üzüm ve damla sakızı kullanılıyor. Tatlı ve tuzlu bir tadı bir arada damağınızda hissedebileceğiniz pilavunayı bir kahvaltı sırasında deneyebilirsiniz.
 
  1. Hırsız Kebabı
Küp kebabı olarak da bilinen bu yemek oldukça ilginç bir hikaye taşıyor. Özellikle Kıbrıs’ın yokluk dönemlerinde zenginlerden çalınan kuzuları pişirme yönteminden adını alıyor. Çalındıktan sonra bir çukura konularak orada pişmeye bırakılan bu kebap yakalanmaması için üstü kapatılıyor. Adını buradan alan bu yemek, günümüzde de sevilerek tüketilen et yemeklerinin arasında yer alıyor.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English