Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kütahya'da "Gazi Meclis O Gece" konferansı

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Necdet Ünüvar: "Türkiye'nin önemi arttıkça risk de o kadar artıyor. Türkiye harekete geçtiğinde ya terör ya darbe yaşanıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;

KÜTAHYA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Türkiye'nin önemi arttıkça risk de o kadar artıyor. Türkiye harekete geçtiğinde ya terör ya darbe yaşanıyor." dedi.


Ünüvar, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesindeki (KSBÜ) 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri kapsamında darbe girişimi gecesi yaşananları anlatan fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.


Daha sonra "Gazi Meclis O Gece" konulu konferansta konuşan Ünüvar, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin Cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından olduğunu belirterek "Darbecilerin repertuvarındaki en kanlı girişim 15 Temmuz'du." ifadesini kullandı.


Emperyal güçlerin Türkiye'ye göz diktiğini ifade eden Ünüvar, "Ülkemizin değeri bizim gözümüzde ne kadar fazlaysa, emperyal güçlerin ülkemize göz dikmesi de o kadar fazla. Bu yüzden sık sık darbelerle ve terör olaylarıyla ayağımızı kaydırmaya çalışıyorlar. Ama biz bunları sağ salim atlatıyoruz." diye konuştu.


Ünüvar, Türkiye'nin bugüne kadar darbelerle ve muhtıralarla önünün kesilmeye çalışıldığını vurguladı.


15 Temmuz'dan büyük dersler çıkarılması gerektiğine dikkati çeken Ünüvar, şöyle devam etti:


"Bu millet, başındaki yönetici nasıl davranırsa öyle davranıyor. Hani bir söz vardır ya, 'lider taşın arkasına saklanırsa millet dağın arkasına kaçar.' Bizim başımızdaki komutanımız, Cumhurbaşkanımız saklanmadı meydana çıktı ve milletimiz de meydana çıktı. Dolayısıyla bu millet başındaki yönetici nasıl davranıyorsa öyle davrandı. O gün birlik ve beraberliğin ideolojiden daha önemli olduğunu gördük. Ortak fayda değil, ortak payda önemli. Ortak payda ise vatan, millet, bayrak ve ezan. Türkiye'nin önemi arttıkça risk de o kadar artıyor. Türkiye harekete geçtiğinde ya terör ya darbe yaşanıyor."


KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, konferans sonunda Ünüvar'a çini vazo hediye etti.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English