Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Küresel salgın sürecinde tekstil sektöründe yeni fırsatlar ele alındı

İTÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Ali Kılıç: "Salgın sürecinde, 'Temiz üretim yapıyoruz, ürünlerimizi temiz bir şekilde paketliyoruz' demeliyiz. Bu şekilde Çin'in bizden aldığı tekstil pazarını geri alabiliriz. Şahsen bu stratejiyi çok önemsiyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;

BURSA (AA) - İTÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kılıç, "Salgın sürecinde, 'Temiz üretim yapıyoruz, ürünlerimizi temiz bir şekilde paketliyoruz' demeliyiz. Bu şekilde Çin'in bizden aldığı tekstil pazarını geri alabiliriz. Şahsen bu stratejiyi çok önemsiyorum." dedi.


Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından videokonferans yöntemiyle "Techxtile Start-Up Challenge Akıl-Fikir Buluşmaları" başlıklı toplantı gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Girişim ve Mentor Ligi (Ventures & Mentors League) Üst Yöneticisi Ufuk Batum'un üstlendiği toplantı, çok sayıda girişimci ve iş insanı tarafından takip edildi.


"Sürdürülebilirlik ve Medikal Tekstil Ürünleri" konulu bir sunum yapan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kılıç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrası her sektörde olduğu gibi tekstilde de sürdürebilirlik konusunun ön plana çıktığını aktardı.


Kılıç, Çin'in koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığı güven kaybından faydalanarak, yeni pazarlar bulunabileceğini belirterek, şunları kaydetti:


"Tekstil sektörü, yeni pazarlara ulaşmak için 'Bizim tişörtlerimiz, pantolonlarımız en temiz şartlarda üretildi.' mottosuyla hareket edebilir. Çin, kötü işler yaptı ve dünyanın tepkisini çekti. Çin'e karşı tekstil sektörünün bunu kullanması lazım. Salgının 2. ve 3. dalgalarından bahsediliyor. Bu sürecin en az 2 yıl daha süreceği söyleniyor. Salgın sürecinde, 'Temiz üretim yapıyoruz, ürünlerimizi temiz bir şekilde paketliyoruz' demeliyiz. Bu şekilde Çin'in bizden aldığı tekstil pazarını geri alabiliriz. Şahsen bu stratejiyi çok önemsiyorum."


UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin de küresel salgın sürecine rağmen sektörün gelişimi için çalışmaya devam ettiklerini anlattı.


Salgın süresince çok büyük değişimler yaşandığını, bu değişimlere de çok çabuk adapte olunduğunu belirten Engin, "Bir yandan mevcut krizi yönetmeye çalışıyoruz, bir yandan da önümüzdeki dönemde iş yapmanın yollarını arıyoruz. Krizler her zaman inovasyonun körükleyicisi olmuştur. Ben bu süreçte farklı girişimcilerin çıkacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.


Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde de girişimcilik dersleri veren Ufuk Batum da tekstil sektörünün son dönemlerde Ar-Ge ve tasarıma büyük önem verdiğini vurguladı.


Batum, tekstilin merkezi Bursa'nın Türkiye'nin en fazla Ar-Ge merkezi olan ikinci, en fazla tasarım merkezi olan dördüncü ili olmasının kentte tasarım, Ar-Ge ve inovasyona verilen değeri gösterdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:


"Yaşanan pandemi sürecinde firmalar, kısa bir bocalama döneminin ardından yeni çıkış yolları aramaya başladı. Hızlıca maskeden tutun da ventilatör ve diğer sektörlere yönelik çalışmalar yapıldı. Büyük kurumlar bir araya geldi, 'start-up'lar yapıldı ve müthiş işler ortaya çıktı. Türkiye'de patent konusunda da bir istek var. Patent alınan ürünlerin sayısı her geçen gün artıyor."


Açık İnovasyon Derneği Başkanı Murat Küçükgirgin ise salgın sonrası yeni dönemde iş birliğinin büyümenin ön koşullarından biri olduğunu vurgulayarak, "Firmalar arasındaki iş birliği, ülke ekonomilerini de olumlu etkiler." ifadesini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English