Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Kurbanlık hayvan sayısında sıkıntı yok"

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Karabulut: "Buradan iddia ediyorum, Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıklarda herhangi bir sıkıntı yaşanmaz. Üreticinin elinde istenildiği kadar kurban mevcut"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KONYA (AA) - ABDULLAH YILDIZ - Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut, Kurban Bayramı öncesinde 14 milyonluk büyükbaş hayvan varlığıyla satışlarda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Başkanlığı görevini de yürüten Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 2010 yılında kurbanlık satışında yaşadığı sıkıntıdan çok uzak bir durumda olduğunu belirterek, o dönemde 10 milyon olan büyükbaş hayvan sayısının 14 milyona yükseldiğini ifade etti.

Bazı basın yayın organlarında kurbanlık satışında sıkıntı yaşanacağı yönünde olumsuz haberlerin çıktığını dile getiren Karabulut, bunun doğruyu yansıtmadığını vurguladı.

Karabulut, ithalatı gerektirecek herhangi bir verinin de söz konusu olmadığına işaret ederek, "2010 yılını baz alacak olursak. O zaman bir sıkıntı çekilmişti. Et fiyatlarında o dönemde biraz yükselme oldu. Hayvan bulunamaz oldu. İthalat kararı alındığında 10 milyon büyükbaş hayvan mevcuttu. Şu anda Türkiye genelinde Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) rakamlarında göre 14 milyon civarında büyükbaş hayvan varlığı ifade ediliyor. Doğrudur da. Üretimde artış oldu" dedi.

- Et fiyatındaki artış

Son zamanlarda et fiyatlarındaki artışa değinen Karabulut, şöyle devam etti: 

"Bu arada 4 yıl önceki ithalat başladıktan sonra et ve et ürünlerine hiçbir şekilde zam gelmedi. Son bir yılda et fiyatlarında yükselme oldu. O da haliyle 4 yıldır hiç zam almayan et ürünlerinde enflasyonu da hesap edersek yükseliş normaldir. Konya'da toptan et fiyatının 22 lira olması gerekirdi. Şu anda toptanda kilogramı 18,5 yağlı, 19,5 liradan yağsız olarak et satılıyor. Bu da makul. Kasap ve marketlerde kilosu 28-30 lira civarında tüketiciye ulaştırılıyor."

Kurban Bayramı'na yaklaşıldığını belirten Karabulut, et ve kurbanlık satışlarında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağının altını çizdi.

Karabulut, "Buradan iddia ediyorum Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıklarda herhangi bir sıkıntı yaşanmaz. Üreticinin elinde istenildiği kadar kurban mevcut. Merkez Birliği Başkan Yardımcısı olarak kurbanda sıkıntının olmayacağını söylüyorum. Diğer illerde de birlik başkanlarıyla görüşüyoruz. Herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını onlar da söylüyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Bayram öncesinde henüz kurban hareketliliğinin yaşanmadığını vurgulayan Karabulut, "Kurbanlıkta Konya üreticisi, 3-4 ay önce işletmelerine çeşitli bölgelerden kurbanlıklarını aldı. Hem erkek hem dişi olarak besliyorlar. Herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bazı gazete ve televizyonlarda kurbanda sıkıntı çekileceğini beyan ediyorlar. Kesinlikle böyle bir şey yok. Kurban kesecek olan vatandaşlarımız üreticilerden 15-20 gün sonra alımlara başlar" dedi.

- "Hayvan varlığımızda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil" 

Karabulut, Konya'nın besi ve süt inekciliği bakımından Türkiye'de ilk sırada yer aldığını ifade ederek, özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının verdiği desteklerin üreticilere olumlu yansıdığını vurguladı.

Nazif Karabulut, "Hayvan varlığımızda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bazı çevreler bundan rahatsız oluyorlar. Hayvan olmadığını söyleyerek ithalatın açılmasını istiyorlar. Konya'da günlük 750 ila 1000 hayvan kesiliyor. Çeşitli mezbahalarımız var. Hayvan yoksa bunlar nereden, dışarıdan mı ithal ediliyor? Var ki, kesiliyor ve bulunuyor. Kurban öncesinde et fiyatlarının aşırı yüksek olacağını düşünmüyorum. Bir kriz söz konusu değil. Hem besilik danada hem de kurbanlıklarda sıkıntı yaşanmayacak. Ben buradan iddia ediyorum" diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English