Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kurban Bayramı'nda vekaletle kurban kesiminde artış bekleniyor

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, 150 bin hisse kurban paylarının bulunduğunu belirterek, "Kovid-19 dolayısıyla bu yıl vatandaşlarımız genellikle kendileri kurban kesmek yerine vekalet vermeyi tercih ediyor. Bundan dolayı da vekaletle kurban kesim sayılarında artış bekliyoruz." dedi.

Kurban Bayramı’nda vekaletle kurban kesiminde artış bekleniyor
Kınık, AA muhabirine, Kurban Bayramı'ndaki hayvan bağışlarının bekledikleri gibi hızlı gittiğini ve vatandaşlardan yüksek bir teveccühün olduğunu söyledi.

Bağış kotalarının sınırlı olduğunu dile getiren Kınık, şunları kaydetti:

"Türk Kızılay'a vekalet vermek isteyen vatandaşlarımızın ellerini biraz çabuk tutmalarını istiyoruz. Hem ülkemizde hem de dünyanın 16 ülkesinde yapacağımız vekaletle kurban organizasyonu bu yıl yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) gölgesinde olmasına rağmen aynı sıhhat ve hijyen kalitelerinde gerçekleştirilecek. Bu anlamda bütün hazırlıklarımızı tamamladık."

Kınık, bu yılki kurban bedellerinin yurt içi 1050 lira, yurt dışının ise 850 lira olarak belirlendiğini hatırlattı.

Bu yıl 150 bin hisse kurban paylarının olacağını aktaran Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hisselerimiz de çok hızlı şekilde doluyor. Dolayısıyla şimdiden çeyreğini bitirdik. Ama son günlerde daha hızlı dolar. Bu anlamda da vatandaşlarımızın son güne kalmadan Türk Kızılay'a vekalet vermelerini isteriz. Özellikle Kovid-19 dolayısıyla bu yıl vatandaşlarımız genellikle kendileri kurban kesmek yerine vekalet vermeyi tercih ediyor. Bundan dolayı vekaletle kurban kesim sayılarında artış bekliyoruz. Bu çerçevede de daha erken davranan ve daha fazla vekalet vermek isteyen vatandaşlarımızın sayısı geçen yıla göre yüksek seyrediyor."

- "Ağırlığımız yurt içerisindeki ihtiyaç sahiplerine olacak"

"Kurban bir ibadet ve vekaletle de gerçekleştirilebiliyor." ifadesini kullanan Kınık, Türk Kızılayın, vekaletle kesilen kurbanlıkların etlerini ömürlendirilmiş konserve haline getirerek, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını anlattı.

Bu yıl geçen yıllara göre daha az uluslararası kurban organizasyonu yapacaklarını belirten Kınık, "Geçen yıl 50'nin üzerinde gerçekleşen faaliyetlerimiz bu yıl 20'nin altında olacak. Sadece Yemen, Somali, Suriye ve Arakan gibi kıtlığın ve savaşın vurmuş olduğu coğrafyalarda kurban organizasyonlarımızı gerçekleştireceğiz. Bunların dışındaki ağırlığımız yurt içerisindeki ihtiyaç sahiplerine olacak." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 4
  • 1
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English