Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak?

Kurban Bayramı süresince yağışların yurdun genellikle kuzeybatı kesimlerde görülmesi, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, güney ve doğu kesimlerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Kurban Bayramı’nda hava nasıl olacak?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurdun doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinin iç kesimleri ile Orta Toroslar Mevkii'nin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bayramda yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor
İç kesimlerde mevsim normallerinin altında diğer yerlerde ise mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıkları bugünden itibaren ülke genelinde mevsim normalleri civarına yükselecek.
Arife günü ülke genelinde güneşli ve parçalı bulutlu hava hakim olurken, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yağış bekleniyor.

Yağışlar Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklık değerleri, Konya'da 33,  Ankara'da 31, İstanbul'da 33, Diyarbakır'da 40, İzmir'de 32, Antalya'da 33, Samsun'da ise 27 derece olacağı öngürülüyor.

Kurban Bayramı'nın ilk günü Marmara, Ege'nin kıyı ve kuzey kesimleri ile Batı Karadeniz'de gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yurdun kalan kesimlerinde güneşli ve parçalı bulutlu hava hakim olacak.

Sıcaklık değerleri, Konya'da 36, Ankara ve İstanbul'da 32, İzmir'de 31, diyarbakır'da 41, Samsun'da 27, İzmir'de 31 derece civarında olacak.

Kuvvetli yağışlara dikkat
Kurban Bayramı'nın ikinci günü (10 Temmuz Pazar), Marmara, Karadeniz, Ege, Orta ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimleri ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında gök gürültülü sağanak bekleniyor. Kalan yerlerde güneşli ve parçalı bulutlu hava hakim olacak.

Sıcaklık değerleri, Konya'da 31, Ankara'da 27, İzmir'de 29, Samsun'da 26, Antalya'da 32, Diyarbakır'da 38, İstanbul'da 29, Erzurum'da 32 derece civarında seyredecek.

Kurban Bayramı'nın üçüncü günü (11 Temmuz Pazartesi), yağışlı hava yurdun kuzeyinde etkili olmaya devam edecek. Karadeniz Bölgesi'nin tamamı, Marmara'nın doğusu ile Ege ve İç Anadolu'nun kuzeyinde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sıcaklık değerlerinin yağış alan yerlerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Kurban Bayramı'nın dördüncü günü ise (12 Temmuz Salı), yağışlı hava yurdu terk edecek. Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kısımları dışında yağış beklenmiyor. Ülke genelinde güneşli ve parçalı bulutlu hava hakim olacak. Yağışlı havanın yurdu terk etmesiyle birlikte ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerine yükselecek. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English