Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kulu’da 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' uygulaması

Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' uygulamasına katıldı.

Kulu’da ’Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ uygulaması
İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılı içerisinde trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla ve 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Kulu ilçesinin üç noktasında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uygulama yapıldı.
 
Ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen uygulamaya Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, Kurum Amirleri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Budan, uygulamada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.



Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, İçişleri Bakanlığınca başlatılan projenin Kulu İlçesinde de hayata geçirdiklerini belirterek, "Öncelik Yayanın, Öncelik Hayatın isimli projemizi bizde ilçemizde uygulamaya koymuş bulunmaktayız. Buradaki amacımız aslında hayatımız boyunca hep karşılaştığımız, yollarda gördüğümüz yaya geçitlerinin has anlamına uygun çok kullanılmadığını görmekteyiz. Dolayısıyla Bakanlığımız hem bu konuya dikkat çekmek hem de yaya geçitlerinde tüm taşıtların geçmesi gereken yayalara öncelik vermesi, yol hakkı tanıması bu aynı zamanda da yayaya ve insan haklarına bir saygı çerçevesinde değerlendirilmeli. Dolayısıyla bu projede biz vatandaşlarımıza bir farkındalık oluşturmak. Ve yaya geçitlerinde bir yaya bekliyor ise ışıklı kavşaklı ışıkların bulunmadığı yerlerde öncelikle yaya ya yol verilmesi ve sürücü vatandaşlarımızın ondan sonra yola devam etmesi şeklinde ben de İlçe Kaymakamı olarak, Milli Eğitim Müdürümüz, İlçe Sağlık Müdürümüz, Başhekimimiz, diğer Emniyet ve Kolluk Kuvvetleri arkadaşlarla şuan ilçemizde bu noktada etkinlik yürütmekteyiz. Tabi diğer Kolluk Kuvvetleri ve birim arkadaşlarımız ilçe de farklı noktalarda ve farklı yaya geçitlerinde aynı farkındalığı oluşturmak için bu uygulamayı gerçekleştiriyorlar. Ben öncelikle bu uygulama ile farkındalık yaratırken de bu eğitimin başta Anasınıfından itibaren önce belki aile de anne babalarda çocuklara bu eğitimi verilerek toplumsal saygı kültürünün oluşması ve sadece yaya ver trafikte değil toplumun tüm alanında birbirimize saygı sevgi çerçevesinde ortak hayatın paylaşılmasının önemini vurgulamalıyız. Yaya geçitlerinde amacına uygun bir şekilde yayalar beklediğinde araçların yol vererek yayamızın geçmesini istiyoruz. İnşallah tüm şoför arkadaşlarımızın da bu kurala uyarak riayet edecekler. Toplumumuzda da bu kültürü inşallah yerleştirmeye çalışacağız. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Daha sonra ekipler tarafından sürücüler durdurularak, 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' uygulaması hakkında bilgilendirilmeler de bulunuldu.

Ertan Özkök/Kulu
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English