Son Dakika Haberler

Kulu ilçesine bağlı Ömeranlı Mahallesinde geçtiğimiz yıl hayırseverlerin katkısıyla açılan Selahaddin Eyyubi Camii Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Kulu’da mimarisiyle dikkat çeken cami!
Ömeranlı Mahallesinde 2018 yılında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla açılışı yapılan camii mimari yapısıyla Kulu ilçesinde bir ilk olma özelliği taşıyor.

Camii içerisinde bulunan özel tasarımlar vatandaşların ilgisini çekiyor.

Süslü motifler, çizimler yanı sıra avizeler, mermer ve granitler özel olarak tasarlandı. Camii içerisinde hem erkek hem de kadınların ibadet edeceği mekanlar bulunuyor.

Camiinin alt kısmı ise gençler için sosyal ve kültürel alanda vakitlerini geçirebilmeleri için hizmete açıldı.

Ömeranlı Gençlik Merkezi olarak hizmete açılan yerde ise gençler ve çocukların kitap okuyabilmeleri için kütüphane, okuma salonu, oturma yerleri, bilardo masaları, masa üstü bilgisayarlar, langırt ve masa tenisi masası bulunuyor.

Gençler hem hafta içi hem hafta sonu buraya gelerek faydalanıyor.

Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, camiinin mimari yapısı ve Gençlik Merkezine dair KONTV Haber muhabirine açıklamalarda bulundu.

Budan açıklamasında "Ömeranlı Mahallemizde güzel mimarisiyle Selahaddin Eyyubi Camimiz bulunuyor. Bu camimiz Konya-Ankara Yol üzerinde bulunuyor. Burada hayırseverlerimizin katkısı ile yapılan bu camimizi kot farkından dolayı arkada da bu alanımız oluşmuştu. Gerek hayırseverlerimizin katkısı gerekse Konya Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizin katkı ve destekleri ile şuan içinde bulunduğumuz hem okuma salonu hem kütüphane hem sohbet odası hem kültür merkezi şeklinde değerlendirdiğimiz özellikle beylerin Perşembeyi Cuma gününe bağlayan akşam vakitlerinde bayanlara ise Cuma sabahlarında Müftülüğümüz aracılıyla vaaz  ve irşat hizmetlerinin bulunulduğu güzel bir ortam sunuluyor. Bizlerde burayı çok ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ve birlik ve beraberliklerini kaynaştırma amacıyla bilgisayar, cafe, langırt, bilardo ve masa tenisi gibi kullanacağı bir gençlik merkezini hizmete aldık. Dolayısıyla mahallemizdeki gençler kütüphane olarak içinde bulunduğumuz yeri gerekse bilardo, masa tenisi ve internet için bilgisayar salonunu ve yandaki alanı kullanabiliyorlar. Buranın üst kısmı Camii ve yol güzergahında bulunuyor. Burası saat açık ve hiçbir zaman kapanmıyor. Aynı zamanda yine hayırseverlerimizin katkısıyla yoldan geçen ve camimize uğrayan vatandaşlarımıza sıcak içecek, çay kahve ve kuru pasta ikramı 24 saat devam etmektedir. Hem bu bölge insanımızın hem milletimizin misafirperverliğini ve ev sahipliğini kadir şinaslığını göstermek için güzel bir örnek. Ben bu vesile ile Kulu Kaymakamlığımız olarak burada emeği geçen hayırseverlerimize ve bu ortamımızın oluşmasında başta Valiliğimiz olmak üzere Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Herkesin emeğine sağlık.’’ dedi.

Cami Yaşatma Derneği Başkanı Bilal Güzel ise cami hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ertan Özkök/Kulu


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English