Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kulu'da "Gezdim Gördüm Yazdım" projesi başladı

Konya’nın Kulu Kaymakamlığı tarafından ’’Gezdim Gördüm Yazdım’’ projesi hayata geçirildi.

Kulu’da “Gezdim Gördüm Yazdım“ projesi başladı
Kulu ilçesinde Kulu Kaymakamlığı koordinesinde ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ‘’Gezdim Gördüm Yazdım’’ projesi uygulanmaya başlandı. Kulu ilçe merkezi dışındaki okulların belirli takvim çerçevesinde ilçe merkezindeki okul ve kurumları ziyaret ediyor. 

Başlatılan projede yer alan Bahadırlı İlkokulu ve Bozan ilkokulu öğrencileri, ilçe merkezinde Yavuz Selim ilkokulu öğrencileri ile buluştu. Okula gerçekleşen ziyaretin ardından öğrenciler daha sonra Kulu Halk Kütüphanesine geçildi. Kütüphanede okuma salonlarını, oyun salonlarını gezen öğrencilere sonrasında Kulu Öğretmenevinde yemek ikram edildi.

Minik öğrencilerin son durağı ise Gençlik Merkezi oldu. Atölyeler, spor salonu, oyun salonlarında vakit geçiren öğrenciler hem eğlendi hem de gezme fırsatı buldu. 
Projeyle ilgili konuşan Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan şu ifadelere yer verdi; " 22 Kasım 2021 tarihi itibarıyla Kulu ilçemizde çok güzel bir projenin ilk adımlarını attık. Kulu kaymakamlığımız koordinesinde başladığımız bu projede eskiden köy olan ama Büyükşehir yasasıyla birlikte mahalleye dönüşen yerleşim birimlerindeki okullarımızda eğitim alan çocuklarımızı ve Kulu merkezdeki çocuklarımızla okullarımızda kendileri için sunulan sosyal imkanlarla bir bağ kurmalarının temelini hedefledik. Bu projemizin adınıda "Gezdim, Gördüm, Yaşadım ve Yazdım" şeklinde koyduk. Biz burada kırsal mahallemizdeki çocuklarımızı hem ilk kademede hemde ikinci kademedeki çocuklarımızı Kulu merkezimizdeki bir okulumuz ile eşleştiriyoruz. Aslında mahallemizde okuyan çocuklarımızın Kulu merkezdeki imkanlarımızı çok kullanmadıklarını farkettik. Aileleri ile Kulu merkeze alışverişe gelseler bile çok kısa bir zamanda Kulu merkezde ihtiyaçlarını karşılayıp tekrar köylerine dönüyorlar. Bu projemizle ilçe merkezi ve köylerdeki öğrencilerimizi kardeş okullarla bağdaştırıp sonra ilçe merkezimizde geldiklerinde önce yaptığımız çok güzel bir ilçe Halk Kütüphanemizi ziyaret etmelerini, kütüphanemizde kendilerine sunduğumuz imkanları görmelerini ve yaşamalarını daha sonra yine kaymakamlığımızca hizmete açılan öğretmenevi müdürülüğümüzün imkanlarını kendilerine sunduk. Burada kendilerine bir öğlen yemeği ikram ediyoruz. Daha sonrasında da Gençlik Spor Müdürlüğümüze bağlı gençlik merkezini, buradaki spor salonlarını, iş atölyelerini, eğitim atölyelerini, bilgisayar salonlarını görmelerini hedefledik. Bu çocuklarımız için çok büyük bir tecrübe ve güzel bir deneyim olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda 4. sınıf çocuklarımız özellikle bir sonraki eğitim hayatında devam edecekleri ortaokulu imkânlarını, 8. sınıfa giden çocuklarımıza da ilçemizdeki bir sonraki eğitimde alacakları lise imkânlarını gösterme fırsatı bulduk. Dün itibariyle özellikle Bozan ve Bahadırlı İlkokulu öğrencilerimiz misafir ettik. Kendilerine öğretmenleri ile birlikte öğlen yemeklerini ikram ettik ve Kütüphanede yaptıkları etkinlikler, öğretmenevimizde yaşadıkları misafirlik ve sonrasında gençlik merkezimizde ki etkinlikler tahmin ediyorum onlar için de çok güzel unutulmaz hatıralar bıraktı ve bize dönüşleri çok güzel oldu. Biz bunu  mahallelerdeki tüm çocuklarımız için yapmayı planlıyoruz. 

Bizim koordinemizde yapılan bir projede başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz, Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğümüz ve Kütüphane Müdürlüğümüze ben çok teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklarımız için hayatlarının bu anı unutulmaz bir hatıra olarak kalacak. Köydeki ve ilçedeki çocuklarımız daha samimi olarak kardeşce, birlik beraberlik içerisinde bu ülkeye, millete faydalı birer evlat olarak yetişecekler."

Minik öğrenciler ise projeden oldukça memnun olduklarını belirterek devamını dilediler.

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 2
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English