Son Dakika Haberler

Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kulu Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ilçedeki eğitim kurumlarında görev yapan ve emekli olmuş öğretmenler ile göreve bu yıl başlayan sözleşmeli aday öğretmenler onuruna yemek verildi.

Kulu’da emekli öğretmenler onuruna yemek
Kulu ilçesinde bir restaurantta düzenlenen yemek programına, Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, Kulu Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hacı Bakırtaş, Şube Müdürü Fatih Altun, emekli öğretmenler ile sözleşmeli aday öğretmenler katıldı.

Burada bir selamlama konuşması gerçekleştiren Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan; " Öncelikle hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Az önce takdim ettiğimiz çiçeklerde yazılı olduğu gibi birgün değil hergün değerlisiniz. Bugün özel, anlamlı birgün. Ben çok mutluyum. Kulu'daki çok kıymetli değerli yıllarca emek vermiş emekli öğretmenlerimiz aramızdalar. Kendileri ile birkaç zaman önce tanışmıştık ama inşallah bundan sonrasında sık sık görüşeceğiz. Emekli demiyorum aslında hala bizim için ellerinden öptüğünüz öğretmenlerimiz tecrübelerinden istifade etmeye devam edeceğiz. Şöyle düşündük. Hem yıllarca bu mesleğe hizmet etmiş, emek vermiş ülkemizin geleceğine şekil veren nesiller yetiştirmiş emekli abilerimizin ablalarımızın tecrübelerinden istifade edelim. Aramızda şuan 54 tane yeni başlayan bu yıl mesleğe başlayan yeni öğretmenlerimiz var. Onlarıda bir araya getirelim dedik. Bugün sürpriz misafirlerimizde var. 6 yıl beraber çalıştığım Konya Selçuklu Büyük Bayram Ortaokulundan 8 tane kıymetli arkadaşımız var. Dün sayın bakanımız ile birlikteydik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Müdürleri olarak sohbet etme fırsatımız oldu. Orada sayın bakanımızın bir sözünden çok etkilendim. Sayın bakanımız dedi ki "Ülke o kadar hızlı, değişim ve dönüşem geçiriyor ki 2030'lu yıllarda insan beynine yazılım yüklenmeye başlayacak. İnsanlara yüklenen yazılım insanların damarlarında, çocukların damarlarında gezmeye başlayacak." Ben cümleme şöyle devam etmek istiyorum. Nesil o kadar hızlı değişiyor ve gelişiyor ki öğretmenler olarak bu işin neresindeyiz. Neslin bu değişimine ayak uydurabilecekmiyiz. Bu çocuklarımız hangi yöne yönlendireceğiz. Burasıda çok önemli inşallah ben bu yemeğimizin Kulu için, sizler için, ailelerimiz için hayırlar getirnesini temenni ediyorum. Biz Hz. Ali (R.A.) ifade ettiği gibi "Bize bir harf öğretenin kırk yıl kölesi oluruz." Hala kulaklarımızda hala zihnimizde. Sizlerde elleri ayakları öpülecek öğretmenlerimizsiniz, arkadaşlarımızsınız, meslektaşlarımızsınız. Iyi ki varsınız diyorum. Hoşgeldiniz diyorum. Gününüz kutlu olsun. " dedi.



İlçe Milli Müdürü Çağlayan tarafından emekli ve görevde olan sözleşmeli aday öğretmenlere günün anısına çiçek takdim edildi. Program daha sonra Müzik öğretmenleri tarafından sergilenen türkü dinlentileri ile devam etti. Türkü dinletileri davetliler tarafından büyük beğeni topladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen program ikramlarla son buldu.

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English