Kulu'da başarılı güreşçiler ödüllendirildi

Eklenme Tarihi: 16.11.2019 - 15:59 , Son Güncellenme: 16.11.2019- 16:01

Kulu ilçesinde Belarus İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonasında ülkemizi başarılı bir şekilde temsil eden ve dereceyle dönen İşitme Engelli Milli Güreşçiler ödüllendirildi.

Kulu’da başarılı güreşçiler ödüllendirildi
Kulu'da Gençlik Merkezi konferans salonununda düzenlenen açılış ve ödül törenine, Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkan Yardımcısı ve Konya ASKF Başkanı Remzi Ay, Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, AK Parti Kulu İlçe Başkanı İsa Ölçer, Belediye Meclis Üyeleri, Kulu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Konya Güreş İl Temsilcileri, teknik heyet, sporcular ve davetliler katıldı. 

Program ilk olarak dua ile başladı. Yapılan duanın ardından açılış konuşmasını Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkan Yardımcısı ve Konya ASKF Başkanı Remzi Ay yaptı. Ay konuşmasında; " Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver Başkan seçildikten sonra görüşmelerimizde spora ne kadar önem verdiğini, ne kadar sevdiğini beraber olduğumuz ortamlarda konuştuk. Ama başkanım bu kadar çabuk milli takımımızı buraya getirmesini hiç tahmin etmiyordum. Başkanı tebrik ediyorum. Bu iş ayrı bir iş bu iş bir heves işi, hırs işi. Bu gençler yarın Türkiye şampiyonu olacaklar, yarın Avrupa şampiyonu olacaklar, yarın dünya şampiyonu olacaklar, olimpiyat şampiyonu olacaklar. Bunları siz yaşayacaksınız. Ve beraberde yurtdışına gideceğiz. En büyük ask İstiklal Marşımızın söylenip, bayrağımızın göndere çekilmesini hiçbirşeye değiştirmeyiz arkadaşlar. Çünkü orda 50 tane avrupa ülkesi, 30 tane doğu ülkeleri hepsinde dünya şampiyonasındalar ve görüyorsunuz çocuklarımız Türkiye'yi temsil ederken onların bize bakışlarını ben çok yaşadım. En son tekvandoda dünya şampiyonasında beraber çok ağladık. Yani bu başka birşey. Başkanımızında Kulu gençliğine sahip çıkacağına çok eminim. Okullarda projeler yapacağına çok eminim. Kulu gençlerine çıkacaktır. Kulu gençlerimizi buralara çekmemiz gerekiyor. Başkanımda bu hırs var, meclis üyelerimizde bu işe çok hevesliler. Böyle ata sporumuz güreş braşının başkanımızın Kulu gibi bir ilçemizde ve Konyamızın bir ilçesinde Avrupa Dünya şampiyonu olarak çıkmaları bu gurur hepimize yeter ilk olarak Kulu, Konya ve sonra Türkiyemiz için yeter. Hepsini tebrik ediyorum. Hayırlı ve mübarek olsun. İnşallah sadece Türkiye şampiyonlukları için değil Avrupa şampiyonluklarıda bekliyoruz. Bayrağımızı göndereden indirmeyiz inşallah. " dedi. 

Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver ise yaptığı konuşmada: " Bu gençlerimiz Kulu Belediyespor adına Avrupa şampiyonası için Belarus'a inşirak ettiler. Milli takımların içine girdiler. Orada ise dereceler kazandılar. Bugün biz beraberce bir oganizasyon yapalım dedim. Inşallah daha da basına yansırsa duyulursa salonlarımız yarı yarıya dolar diye bu yola girdik. Tabiki gençlerimizi oradaki müsabakalarda kazandıkları maçlardan dolayı ben tebrik ediyorum. Inşallah bundan sonra daha iyi dereceler elde edeceklerini umuyoruz. Bizde sonuna kadar gençlerimizin arkasındayız. Kulu Belediyespor olarak şimdiye kadar nasıl spora destek verdiysek bunu artırarak güreşte de ilerleteceğimizi düşünüyoruz. Bu destekten de kesinlikle kaçınmayacağım. Ama amacımız sadece burdaki gençlerimizin yani dünyada veya avrupada şampiyonluk elde etmesi değil Kulu'daki bu işe heves eden gençlerimizi bu salona doldurmak burada 50/100 tane güreşçimizi bu spora sevdirmek ve bunları Avrupa ve dünya şampiyonluğuna taşımaktır. Tek amacımız, gayemiz budur. 

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Belarus'ta ülkemizi başarılı bir şekilde temsil eden ve Belarus İşitme Engelliler Avrupa Güreş Şampiyonasında 2. olan Mehmet Ali Yiğit ve 3. Mehmet Uysal'a Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkan Yardımcısı ve Konya ASKF Başkanı Remzi Ay ile Belediye Başkanı Murat Ünver tarafından ödülleri takdim edildi.

Daha sonra spora vermiş oldukları desteklerden dolayı protokol üyelerine de teşekkür plaketleri verildi. 

Ödül töreninin ardından işitme engelli milli güreşçiler tarafından gösteri musabakası düzenlendi. Güreşçiler sergiledikleri gösterileri ile büyük alkış aldı.

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkan Yardımcısı ve Konya ASKF Başkanı Remzi Ay KONTV muhabirine yaptığı açıklamada: " Bugün Kulu ilçemizde spor adına muhteşem bir görüntü oldu. İşitme Engelliler Güreş takımımızın Kulu Belediyesporumuzda hizmet vermesi hem ülkemiz adına hem Konyamız adına hem Kulu adına bir övünç kaynağı. Gerçekten burada Kulu Belediye Başkanımızın spora verdiği destek bizleri çok sevindirdi. Bir ilçemizde nerdeyse güreş milli takımının yani işitme engelliler güreş milli takımının yarısının burada olması spora verilen desteği gösteriyor. Belediye Başkanımız seçildiğinden beri spora gerçekten burada büyük hizmetler veriyor. Futbol takımını ve okul takımını okul sporlarına da çok destek vereceğine Kulu gençliğini spora yönlendireceğini bizlere iletti. Buda bizi çok memnun etti. Bugünde burada Kulu Belediye Başkanımızın daveti üzerine buraya geldik. Güreşçilerimizle beraber olduk. Kendilerini müsabakalardan döndükten sonra aldığı ödüllerine karşılık destek için kendilerine altın takdim ettiler. Gerçekten bu sporcularımıza amatör branşlara destek veren herkese her kesime meclis üyelerimize, belediye başkanımıza, sayın kaymakamımıza ve Kulu halkına teşkkür ediyorum. Kulu'da spor bundan sonra inşallah adını duyuracak diyorum. Başkanıma teşekkür ediyorum." dedi. 

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”