Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Karaelmas Ekspresi ile yolculuğa çıktı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ tarafından Ankara-Zonguldak hattında başlatılacak Karaelmas Ekspresi seferiyle başkentten Karabük'e yolculuğa çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Karaelmas Ekspresi ile yolculuğa çıktı
Ankara Eski Garından hareket eden Karaelmas Ekspresi ile Çankırı ve  Karabük'e uzanan yolculukta Bakan Ersoy, beraberindeki basın mensuplarına ilk durak olan Ankara'nın Kalecik ilçesinde açıklamada bulundu.

Ersoy, Doğu Ekspresi Treni'nin çok başarılı olduğunu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bu tarz turizm seferlerinin sayısını artırma kararı aldıklarını söyledi.

Doğu Ekspresi gibi en az 5 turizm trenini oluşturmaya çalıştıklarını aktaran Ersoy, Van Ekspresi üzerinde de çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Ersoy, "Eskiden faaliyette olan Karaelmas hattını canlandırmak için bu tren yolculuğunu gerçekleştiriyoruz. Amacımız Ankara'dan çıktıktan sonra Kalecik, Çankırı, Çerkeş, Eskipazar, Karabük-Safranbolu ve Zonguldak kadar gidecek olan dolu dolu bir tren rotasını içerikleri ile pandemi sonrasına hazırlayarak hayata geçirmek. Bu bağlamda bu geziyi yapıyoruz. Gezdiğimiz yerlerin kültürel yerler, gastronomi ayrıcalıkları var. Doğasıyla da birleştireceğiz güzergahı. Doğu Ekspresi gibi hem yerli turizme hem de yabancı turistlere hitap etmesi için çalışma başlattık." ifadesini kullandı.

Turizm Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı çatısı altında her şehrin uzmanını tayin ettiklerini, GoTurkey sitesinden bu şehirlerin tanıtımını yaptıklarını aktaran Ersoy, her şehri kendi içinde organize ederek, kendi turizm potansiyellerini, nelerin ön plana çıkarılması gerektiğini konusunda toplanan verilerle, içeriği güçlendirerek, tanıtımı uluslararası seviyede yapacaklarını vurguladı.

Ersoy, şunları kaydetti:

"Farklı rotalar oluşturuyoruz. Bunlardan birisi de tren yolculukları rotası. Doğu Anadolu'daki denemeler çok başarılı oldu. Ankara'yı bağlantı yaparak, birçok noktaya Doğu Ekspresi'nde olduğu gibi turizm tren rotalarını yaymak istiyoruz. Hedefimiz 5 rota oluşturmak. Bu rotaların avantajları var. Siz rotalarda kısa süreli duruyorsunuz, bazı illerde. O yerleri kısa süreli tanımış oluyorsunuz. Bir dahaki seyahat noktasına aldığımızda orayı daha geniş, sırf oraya yönelik ziyaretlerde gerçekleştirebiliyorsunuz. Oralardan koyduğunuz sosyal medyadaki resimlerin fark edilmesini sağlıyor. Bizim hedefimiz hem turizmi 81 vilayete yaymak. Herkesin sahip olduğu turizm potansiyelinin farkındalığı yaratarak, herkesin turizm pastasından pay almasını sağlamak istiyoruz."

Bakan Ersoy, Kalecik'in ardından trenle Çankırı'daki Tuz Mağarası, Çerkeş'te Işıklar Konağını, 4. Murat Camisini, Sultan Murad Hamamını ziyaret edecek ve incelemelerde bulunacak.

Çerkeş'te yeni açılacak kültür merkezinin temel atma törenine katılacak Ersoy, Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianapolis Antik Kenti'ni ziyaret edecek.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MG
    milliyetçi gençler
    3 yıl önce

    Türkiye'nin çeşitli illerinde dün Suriyeli ve Afgan mülteciler sokaklara çıkarak hilafet yanlısı sloganlar attılar.Günboyu'nun haberine göre Özgür Suriye Ordusu'na ait bayraklarla eylem yapan mülteciler İstanbul Fatih'te bulunan bir otelin üzerinde yer alan Rusya bayrağını da yer atıp parçaladılar. Bayrağın üzerinde tepinen mültecilere polis müdahalesinin olmaması dikkat çekti. evet artık zamanı geldi. mültecileri bize karşı kullanıyorlar. içişleri bakanlığı uyuyor mu

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English