Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kulp'taki saldırıdan yaralı kurtulan Ekmen, katliamı anlattı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında terör örgütü PKK tarafından 12 Eylül'de sivillere yönelik düzenlenen, 7 kişinin şehit olduğu saldırıdan yaralı kurtulan Mehmet Ekmen'in tedavisi sürüyor.

Kulp’taki saldırıdan yaralı kurtulan Ekmen, katliamı anlattı
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen, 7 kişinin şehit olduğu, 10 kişinin yaralandığı saldırıdan yaralı kurtulan Mehmet Ekmen, katliamda yaşadıklarını anlattı.

Ağaçkorur köyü mevkisinde 12 Eylül'de odun toplamaya giden vatandaşların bulunduğu araca PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen 7 kişinin şehit olduğu saldırıdan yaralı kurtulan 10 kişiden 2 çocuk babası Mehmet Ekmen'in tedavisi Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde sürüyor.

Ekmen, saldırı sırasında ve ardından yaşadıklarını anlattı.

Batman'ın Sason ilçesinde yaşadığını, yaklaşık 6 ay önce çalışmak için Kulp ilçesine geldiğini ifade eden Ekmen, her gün diğer işçilerle gittikleri ormanlık alanda sabahtan akşama kadar çalıştıklarını söyledi.

Ekmen, olay günü saat 17.30 sıralarında mesai sonrası kara yoluna gitmek için pikaba bindiklerini anlatarak, aracın kasasında olduğunu, yaklaşık 1 kilometre ilerledikten sonra büyük bir patlamayla bulundukları aracın devrildiğini aktardı.

Araçtan 50 metre uzağa savrulduğunu dile getiren Ekmen, gözünü açtığında her tarafın toz duman içerisinde olduğunu ancak bilincinin yerinde olması nedeniyle o anları hatırladığını belirtti.

"Bilerek ve isteyerek sivilleri hedef alan hain bir saldırıydı"
Pikabın sürücüsüne,"Kaza mı yaptık?" diye sorduğunu onun da, "Patlama olduğunu, sağ taraftan toprağın yükseldiğini gördüğünü" belirttiğini ifade eden Ekmen, şöyle konuştu:

"Araçtan yaklaşık yarım metre uzağa yerleştirilmiş patlayıcı, uzaktan kumandalı düzenekle patlatıldı. Her gözümü kapattığımda elimi nabzına koyduğum arkadaşlar gözümün önüne geliyor. Sağ tarafta oturanların hepsi şehit oldu. Bilerek ve isteyerek sivilleri hedef alan hain bir saldırıydı. Allah kimseye böyle bir acıyı yaşatmasın." 

"6 aydır birlikte çalışıyorduk"
Mehmet Ekmen, olayın etkisinden kurtulamadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bir saniye bile aklımdan çıkmıyor. 6 aydır birlikte çalışıyorduk. Aynı evde yatıyor, birlikte çalışıyorduk. Beraber yemek yiyor, aynı evi kullanıyorduk. Bunlar unutulacak şeyler değil. Allah o manzarayı kimseye yaşatmasın. Yapanların Allah belasını versin, onlara merhamet etmek şehitlerimize ihanettir. Bunlar insanlıktan nasibini almamış."

"17-18 yaşında gençler vefat etti, onların ne suçu vardı?"
PKK'lı teröristlerin sivilleri hedef alarak bu saldırıyı gerçekleştirdiğine dikkati çeken Ekmen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çünkü hepimizin ailesi devleti, hükümeti destekliyor. Tehdit edilmemize rağmen her şartta hükümetimizi destekliyoruz. Bu nedenle hedef alındık. Daha önce Batman'da babamı tehdit etmişlerdi. Bunlarda ne merhamet ne vicdan var. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Allah onları bildiği gibi yapsın. Sabahtan akşama kadar 100 lira karşılığında 150-200 kiloluk kütük taşıyoruz. Benim 2 çocuğum var. Biri ağır engelli. Çalışmak ve eve ekmek götürmek zorundayım. İşçilerin hepsi evine ekmek götürmek için gelmişti. 17-18 yaşında gençler vefat etti, onların ne suçu vardı?"

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English