Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTÜN, TEKNOFEST’20’ye iddialı hazırlanıyor

Konya Teknik Üniversitesi’nde (KTÜN), Gaziantep’te düzenlenecek Türkiye’nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) 12 kategoride yarışacak 30 takım ve bireysel katılım sağlayan öğrencilerle ön değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

KTÜN, TEKNOFEST’20’ye iddialı hazırlanıyor
Online düzenlenen toplantıya, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Terzioğlu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı A. Ziya Yalçınkaya, açıklanan 12 kategoride 30 takım ve bireysel kategoride başarı gösteren öğrenciler katıldı. Toplantıda yarışmaya katılacak takımların çalışmaları ve projelerin son durumları hakkında görüş alışverişinde bulunulurken takımlara, Konya Teknik Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğünce sağlanan destekler hakkında da bilgilendirme yapıldı.
 
Toplantıyla ilgili değerlendirmede bulunan Dr. Öğr. Üyesi Terzioğlu, “Yarışmaya katılacak takımlarımızı COVID’19 sürecinde bile yalnız bırakmak istemiyoruz. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Babür Özçelik de TEKNOFEST’i ve yarışmaya katılacak her bir takımı oldukça önemsiyor.  Bu anlamda Rektörümüzün talimatları doğrultusunda üniversitemizi temsil edecek olan öğrencilerimizin ihtiyaçlarının belirlenmesi, takımlar arasında iletişimin artırılması ve yarışmadaki iddiamızı sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.  
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Türkiye’de milli teknoloji geliştirmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşlar tarafından desteklenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin, bu yıl 22-27 Eylül 2020 tarihinde Gaziantep’te düzenleneceğini ifade eden Terzioğlu, “Bu toplantıdaki temel amaç; öğrencilerin bu süreç içerisinde ihtiyaç duydukları konuların net olarak belirlenip, bu noktada üniversitemizin üzerine düşen, yapması gereken eylem planına yönelik bir çalışma yapılmasının gerçekleştirilmesidir. Bu tür toplantıları, Konya Teknik Üniversitesi olarak her alanda öğrencilerimizin yanında olduğumuzu, onlarla birlikte bu heyecanı yaşadığımızı ve yalnız olmadıklarını hissetmeleri bakımından önemli buluyoruz. Tabi bu bizim için bir başlangıç ve öğrenci arkadaşlarımızla bu toplantılara yarışma tamamlanıncaya kadar belirli periyotlarla devam edeceğiz.” diye konuştu.
 
Terzioğlu, toplantının, TEKNOFEST’e katılacak öğrencilerin birbirini tanımaları açısından da faydalı olduğunu kaydederek, “Yarışma kapsamında aynı kategoride yarışan takımlarımız bulunuyor. Örneğin İnsansız Hava Araçları kategorisinde 6, Tarım Teknolojileri Yarışları’nda 5 takımımız mücadele edecek. Bu takımlarımız, TEKNOFEST çerçevesinde bakıldığında birbirlerine rakip halindeler. Rakip olmalarına rağmen Konya Teknik Üniversitesi bünyesinde üniversitemiz için yarışacaklar. Rakip olmaları bizim için sevindirici bir unsur. Gerçekleştirdiğimiz ve planlayacağımız toplantıları, takımlarımızın birbirlerini tanımaları ve ihtiyaç duyduklarında birbirlerine destek olabilmeleri açısından önemli buluyoruz. ‘Rakipsiniz ama kardeş rakipsiniz’ bilinciyle hareket ettiğimiz yararlı bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı sırasında öğrencilerimizin gerçekçi bir yaklaşım içerisinde, mevcut durumları dikkate alarak yapmış oldukları isteklerden, öğrencilerimizin samimi tavırlarından çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Ayrıca bu başarılarda önemli yere sahip olan takımların saygıdeğer akademik danışmanlarını da unutmamak gerekir. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekleştireceğimiz toplantılarımızın sonucunda da Gaziantep’te düzenlenecek TEKNOFEST 2020’ye Konya Teknik Üniversitesi olarak iddialı olduğumuzu ve her sene olduğu gibi bu sene de büyük başarılar elde edeceğimize inancımızın ve güvenimizin tam olduğunu ifade etmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English