Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTÜN’de üniversite-sanayi buluşmaları devam ediyor

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Üniversite-Sanayi iş birliğini güçlendirerek Ülke ve Konya için katma değere dönüşecek projeler ortaya koymaya yönelik düzenlediği ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalıştayının’ ikincisini ‘Savunma Teknolojileri’ tematik alanında gerçekleştirdi.

KTÜN’de üniversite-sanayi buluşmaları devam ediyor
Savunma, Uzay ve Havacılık Teknolojileri ile Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezleri tarafından düzenlenen toplantıya,  KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Rektör Yardımcısı, H. Selçuk Halkacı, öğretim üyeleri ile Konya Savunma sanayinin önde gelen firmaları, Hidrokon Konya Hidrolik Makine Sanayi ve Tic. Aş., Simya Hidrolik Pnömatik Elektronik Makine İmalat Sanayi Tic. Ltd. Şti, Retay Silah Otom. İnş. San Ve Tic Ltd Şti., MPG Makine Prodüksiyon Grubu, TÜBİTAK Bilgem Konya, HAVELSAN, Huğlu Av Tüfekleri İmali Alım Satım Küçük Sanat Koop. katıldı.

“KONYA’DA, SAVUNMA SANAYİ KONUSUNDA BÜYÜK ADIMLAR ATILDI”

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik “Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında ikincisi düzenlenen bu buluşmada sanayi firmalarımızla tekrar bir araya gelmekten mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Amacımız, akademisyenlerimizle beraber sanayi kuruluşlarımızın ihtiyaçları, talepleri ve gerçekleştirdikleri projelerini dinleyip onlara destek verebilir miyiz, ortak proje geliştirebilir miyizi değerlendirmek. Görüyoruz ki Konya’da Savunma Sanayi konusunda büyük adımlar atıldı. Bunu yaptığımız birçok ziyarette bizzat gözlemleme şansımız oldu ve hep ifade ettiğimiz gibi bu firmalara üniversite desteği vermenin hem firma hem şehrimiz dolayısı ile de üniversitemiz bir taraftan da ülkemiz için çok faydası olacağını biliyoruz. Sanayicilerimizden şunu istiyoruz: Üniversite sizin üniversiteniz, lütfen bize ulaşın. Öğretim elemanlarımız yüksek bütçeli projeleri yürütmekte, elbette ki savunma sanayi için de bunu başarabilecek bilgi birikimine sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Bizler ünversite olarak tüm imkânlarımızla sanayicilerimize destek vermeye her zaman hazırız. İyi mühendis ve tekniker yetiştirmek istiyorsak sanayinin ihtiyacı olan nitelikli mezunlar vermek istiyorsak bu iş birliğinin devam etmesi gerekiyor. Bu gün gerçekleştirdiğimiz bu toplantı ile de yeni iş birlikleri için bir adım atmış olacağız. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi. 

“KTÜN SANAYİMİZ İÇİN LOKOMOTİF GÖREVİ GÖRECEK”

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü ise “Konya’mız son yıllarda tarım şehri olma özelliğinin yanında sanayi şehri olma özelliğini ciddi oranda öne çıkarmış ve artık Türkiye’nin önde gelen sanayi kentlerinden birisi olma özelliğini taşıyor. Küresel firmalarla da yarışacak düzeye gelmemiz gerekiyor. Konya Teknik Üniversitesi bu noktada bir teknik üniversite olarak şehrimizde bulunması. Konya’mız için bir dönüm noktası bu dönüm noktasının artık çıktılarını almamız gerekiyor. Dolayısı ile ben bu tarz buluşmaların artık net, somut çıktılara dönüşmesinin zamanının geldiğini düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde artık ortak çalışmalarla bunları göreceğimize inanıyorum. Konya Teknik Üniversitemizde sanayiciye ve Ar-Ge Tasarım Merkezlerimize yakın duruşu ve vereceği desteklerle lokomotif görevi görerek karşılıklı olarak üniversite sanayi iş birliğini istediğimiz seviyeye getirecektir. Konya Sanayi Odası Başkanı olarak bu konuda üzerimize düşen tüm yükümlülükleri yerine getireceğimizin sözünü veriyorum” dedi. 

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, “Savunma sanayi çalışmaları ülkemizin son 10 yılda öncelik verdiği ve potansiyeli olan şehirlerde üretimin önünü açtığı planların bir parçası. KTÜN Rektörümüzün de bu anlamda bu buluşmanın gerçekleştirmiş olması ve ilgili firmaları bir araya getirmesi bu noktada büyük önem arz ediyor. Sektörde bu alanda üretim yapmak isteyen sanayicilerimiz var bunların koordine edilmesi çok önemli üniversitelerimiz de bu alanda nitelikli elemanların yetişmesi konusunda bize yardımcı olacak. Ülkemizin gelişmesinde savunma sanayi ile yapılan bir projenin katma değeri çok daha kıymetli ülkenin ekonomik anlamda da büyümesini sağlayacak bir sanayi dalı. Bu nedenle ortak çalışmaları önemsiyorum. Bölgemiz ve ülkemiz için güzel işlerin bu vesileyle ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi. 

MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı da, Üniversite sanayi iş birliklerini her zaman önemsediklerini belirterek “Savunma sanayinde geldiğimiz nokta önemli, önceki yıllara göre ihracatlarımızda ciddi artış söz konusu. Bu anlamda üniversite sanayi iş birliği ile çok daha iyi noktalara geleceğimizi düşünüyorum. Bu gün burada gerçekleştirdiğimiz buluşmanın da çalışmalarımız için bir başlangıç olacağına inanıyorum” dedi. 

Toplantıda Savunma, Uzay ve Havacılık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alper Kılıç ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Türköz, hazırladıkları sunum ile savunma sanayileri konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantı savunma sanayinin önde gelen firmalarının projeleri, soruları ve karşılıklı değerlendirmeleri ve fikir alışverişleri ile sona erdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English