Son Dakika Haberler

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) ve InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi iş birliğinde, öğretim elemanlarına yönelik düzenlenen “Patent ve Marka” konulu sunum, Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in katılımıyla gerçekleştirildi.

KTÜN’de patent ve marka anlatıldı
Teknik Bilimler MYO Konferans Salonunda düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, InnoPark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, MYO Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Murat Selek ve Öğr. Gör. Durmuş Ali Açıkel ve öğretim elemanları katıldı.
 
Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, yaptığı konuşmada, üniversite bünyesinde gerçekleştirilen patent çalışmalarının, girişimci ve yenilikçi üniversite endeksi sıralamasında önemini ifade etti. Üniversite olarak gelişimin öncüsü olma hedefiyle yürütülen çalışmaların her zaman destekçisi olduklarını belirten Prof. Dr. Özçelik, katma değeri yüksek ürünler üretmenin ülke gelişimi açısından önemini aktardı. Konya’nın, savunma sanayi bakımından da söz sahibi bölgeler arasında yer aldığını anlatan Özçelik, “Konya’nın, savunma sanayinin içinde olmak ve savunma sanayinde katma değer oluşturmak yönünde gayreti var. Kurulmakta olan ASELSAN Konya Silah Sistemleri A.Ş’nin  de bu anlamda önemli katkıları olacağına inanıyorum. Konya, savunma sanayinde katma değer sıralamasında 4. sırada yer alıyor.  İnşallah bu sırama üçüncülüğe çıkacak. Biz de Konya Teknik Üniversitesi olarak ‘Konya Sanayisinin özellikle savunma sanayinde hedeflediği düzeye gelmesi için neler yapabiliriz’ bunun gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.
 
Özçelik, Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), ASELSAN, TAI, TEI, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), HAVELSAN ve Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) iş birliği protokolü imzaladıklarını belirterek, “Üniversitemizde önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek doktora ve yüksek lisans tezleri, SAYP kapsamında yapılacak. Bu çalışmaların hayata geçirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Proje çalışmaları başlıyor. Üniversite olarak önemli projelerin gerçekleştirilebileceği bir altyapıya sahibiz. Bu anlamda patent sayısının artmasına yönelik gerçekleştirilen bu programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Ardından, Marka ve Patent Danışmanı Pınar Sungur ile Marka ve Patent Vekili Ahmet Akkaş, “Patent ve Marka” konulu sunum gerçekleştirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English