Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTÜN’de öğrencilere yönelik İŞKUR ve İş Kulübü Hizmetlerinin Tanıtımı toplantısı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ile Konya Çalışma İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ‘İŞKUR ve İş Kulübü̈ Hizmetlerinin Tanıtım” toplantısı gerçekleşti.

KTÜN’de öğrencilere yönelik İŞKUR ve İş Kulübü Hizmetlerinin Tanıtımı toplantısı
Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen toplantıya KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, KTÜN Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Selma Düzyol, Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Tevfik Ağaçayak ve, İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları ile Konya Teknik Üniversitesi öğrencileri katıldı. 

Karşılıklı ilişkileri güçlendirmek amacıyla imzalanan protokol ile başlatılan sürecin ilk toplantısında ‘İŞKUR Kampüsler’ aracılığıyla öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına imkan vereceği düşünülen teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olacak projeler hakkında bilgiler verildi. Öğrencilere işgücü piyasası, Kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda kendilerine yardımcı olacak İŞKUR hizmetleri anlatıldığı toplantı da mesleki yönelim, test bataryası ve ı̇ş kulübü̈ eğitimlerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Üniversitelerin temel işlevlerinin bilimsel bilgiyi üretmek ve yaymak olduğunu bu çerçevede toplumda öncü bir rol oynamak olduğu kadar öğrencilerini iş yaşamına hazırlamak gibi bir işlevinin de olması gerektiğine dikkat çeken KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “İşsizlik hepimizin bildiği gibi küresel bir sorun. Üzülerek belirtmeliyim ki gençlerimiz, eğitimden iş gücü piyasasına geçerken bir takım sorunlarla karşılaşmaktadır. Gençlerimiz yeterli iş tecrübesine ve mesleki eğitime sahip olmadıklarından işsiz kalmaları, gönülsüz bir şekilde yarı zamanlı işlerde çalışmaları, geçici ve düşük seviyeli maaşı olan kontratları olması ve bir kriz zamanında işini ilk kaybedecek kişiler olmaları yaşanan en önemli sorunların başında gelmektedir. Bu zorluklar eğitimle, istihdamla ve genel olarak okuldan işe geçiş politikalarıyla ve farklı paydaşlar arasında işbirliği ve koordinasyon yoksunluğuyla büyük oranda bağlantılı olduğunu söyleyebiliriz.  Bu sebeple eğitim, istihdam ve okuldan işe geçiş politikalarını daha iyi koordine etmek ve ilgili tüm kamu kuruluşlar arasındaki işbirliğinin sağlanması gerekmektedir.” dedi.

Rektör Özçelik, “Günümüz iş dünyası, üniversite mezunlarının tam donanımlı olmasını ve bu çerçevede mezunlarda pek çok yetkinliğin bulunmasını beklemektedir.  Bunun sonucu olarak üniversiteler, giderek iş dünyası ile daha fazla işbirliği yapmaya başlamışlardır. Üniversite olarak bunun bilinciyle bizlerde Kariyer Merkezimizi hayata geçirdik. Merkezimiz, öğrenci ve mezunlarının kendi kişisel kariyer planlarını yapmalarına ve bu planlarını hayata geçirmelerine destek olmak amacıyla çalışmalarını yürütmektedir. Öğrencilerimiz bu anlamda Gerek Kariyer merkezi aracılığıyla gerek de kendi çabaları ile kendilerini en iyi şekilde geliştirecek her türlü imkanı değerlendirmelerini istiyorum.” ifadelerini kullandı. 

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, “Gençlerimizin istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik her türlü çalışmayı İŞKUR olarak sürdürüyoruz. Faaliyetlerin, İstihdamın korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması birinci görevimiz. İşKur olarak öğrencilerin istihdamına yardımcı olacak her türlü iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirmesini, işsizlerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olan İşbaşı Eğitim Programı gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlanmalarını ümit ediyoruz. Öğrencilerimizle de bu amaç doğrultusunda onlar için en iyi olanı yapmak için gerekli gayret ve çaba içinde olacağız” diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English