Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTÜN’de Innoversity Girişimcilik Programı’na yoğun ilgi

Konya Teknik Üniversitesi ve InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi iş birliği ile başlatılan Innoversity girişimcilik programı üniversite öğrencilerinden büyük ilgi gördü. Programa üniversitenin farklı programlarından 315 öğrenci kayıt yaptırırken ilk ders 208 öğrenciyle gerçekleştirildi.

KTÜN’de Innoversity Girişimcilik Programı’na yoğun ilgi
KTÜN’ün ortağı olduğu, bölgenin inovasyon parkı InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından yürütülen Innoversity Girişimcilik Programı; Girişimcilik ve İnovasyon, Yalın Kanvas ve İş Modeli Kanvası, Etkili Sunum Teknikleri, Girişimciler için Temel Fikri Sınai Mülkiyet Hakları, Girişimcilik Destek Programları, InnoPark Girişimcilerinin Başarı Hikayeleri başlıklı 6 eğitimden oluşuyor. Programa katılan öğrenciler InnoPark’ın deneyimli uzman ve eğitimcileri tarafından girişimcilik konusunda gerekli bilgilerle donatılarak, girişimcilik konusundaki yetenek ve yeterlilikleri geliştiriliyor.  
 
Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Babür Özçelik konuyla ilgili olarak, “Konya Teknik Üniversitesi, akademik çalışmaların yanı sıra teknoloji odaklı ve yüksek katma değerli konularda girişim yapma potansiyeli olan önemli öğrenci ve akademisyen potansiyeline sahip üniversitelerinden biridir. Üniversitemizin bu potansiyelini en etkin biçimde değerlendirerek girişimci ve yenilikçi üniversiteler arasında layık olduğumuz yere ulaşmayı hedefliyoruz. Innoversity Girişimcilik Programını, bu amaçla başlattık. Bu programı yürütme konusundaki iş birliği ve katkılarından dolayı InnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesine müteşekkiriz. Üniversitemizin girişimcilik ve teknoloji transferi konularındaki çalışmaları ile ülkemizin stratejik ve yüksek katma değerli ürünleri milli ve yerli imkanlarla üretme hedefine önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyorum. Programa katılan tüm öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyor, başarılar diliyorum” Dedi.
 
Programın açılış konuşmasında InnoPark Konya TGB Yönetici A.Ş’nin Genel Müdürü, KTÜN Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, “Üniversitemiz bünyesindeki tüm akademik birimlerden öğrencilerin katılım gösterdiği programa ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde çok sayıda öğrencimiz ilgi gösterdi. İçinde bulunduğumuz salgın dönemine rağmen öğrencilerimizin yeni şeyler öğrenme ve girişimci olma heyecanı ile programa yoğun katılım göstermesi ‘Gelişimin Öncüsü’ olarak nitelendirdiğimiz üniversitemiz adına mutluluk vericidir. Görüyoruz ki geleceğin girişimcileri Konya Teknik Üniversitesi’nde. Temennimiz, üniversitemizin aynı zamanda girişimciliğin de öncüsü olmasıdır. Bu programa katılan girişimci adaylarına ülkemizdeki en iyi kuluçka hizmeti veren üç teknoparkından biri olan InnoPark olarak, her türlü desteği vereceğimizi özellikle belirtmek istiyorum.” Diyerek KTÜN’ün Konya’daki girişimcilik ekosisteminin en güçlü yapıtaşlarından biri olduğunu vurguladı.
 
Program kapsamındaki tüm eğitimleri tamamlayan ve teknoloji tabanlı inovatif iş fikrine sahip öğrenciler; iş fikirlerini ticarileştirmek için InnoGaraj Ön Kuluçka Programı’nda InnoPark Girişimcilik Merkezi uzmanları ile birlikte uzun soluklu çalışmalar yürütecek. Programa kayıtlar 14 Mayıs 2020 tarihine kadar devam edecek. Eğitimlere %80 katılım sağlayanlara ise sertifika verilecek.
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English