Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTÜN’de antibakteriyel nanokaplama teknolojileri tartışıldı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ve İngiltere Durham Üniversitesi iş birliğinde, TÜBİTAK ve Royal Society tarafından desteklenen “Antibakteriyel nanokaplama teknolojilerinde mükemmelliyet için İngiltere-Türkiye iş birliği” projesi kapsamında çalıştay düzenlendi. Konya’da yapılan çalıştayda, sağlık ve çevre alanında birçok probleme neden olan antibakteriyel ürünler ile antibiyotik ilaçların, etkisini azaltmaya yönelik gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı.

KTÜN’de antibakteriyel nanokaplama teknolojileri tartışıldı
Konya Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Konya Teknokent’te gerçekleştirilen çalıştaya, Türk ve İngiliz bilim insanları, kamu kurum temsilcileri ve sanayi kuruluşlarının Ar-Ge temsilcileri katıldı. Çalıştayda, Projenin Türkiye yürütücüsü, Konya Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karaman, Kimya Mühendisliği bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Duygu Yanardağ, proje faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

“PROJENİN FİNAL RAPORUNU KASIM’DA SUNMAYI ÖNGÖRÜYORUZ”
Prof. Dr. Karaman, yaptığı açıklamada, proje amacının, yeni nesil kalıcı, düşük maliyetli ve güvenilir antibakteriyel yüzey kaplamalarının günlük yaşamda sık kullanılan yüzeylere uygulanarak, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemeye yönelik olduğunu söyledi. Mutfaktan banyoya, ortak kullanım alanlarından kişisel ürünlere kadar geniş bir yelpazede kullanılabilecek bu yüzey kapamalarının, öğretim üyeleri ile firmaların odak noktası haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Karaman, “Dünyada, bu işin daha kullanışlı olması, tercih edilen ve ucuza mal edebilen bir duruma kavuşturulması için çalışmalarımızda sona yaklaşmaktayız. Günümüzde sıklıkla başvurulan antibakteriyel ürünler ve antibiyotik ilaçların yoğun ve bilinçsiz kullanımı, birçok sağlık ve çevre problemlerine yol açmaktadır. Yaptığımız çalışmaların, bu sorunları çözmeye yönelik düşük maliyetli, kalıcı, etkili ve yüksek katma değerli ürünlere temel oluşturacağını düşünüyoruz.
Bu projede hedefimiz, projenin çıktılarını potansiyel paydaşlara aktarmak. Gerek ekonomiye katkı sağlamak gerekse bulaşıcı hastalıkları önleme adına insanlara yardım etmeyi amaçlıyoruz. Oldukça verimli ilerlemekte olan projemizin final raporunu ise Kasım ayında sunmayı öngörmekteyiz.” diye konuştu.

Projenin İngiltere yürütücüsü, Durham Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Jas Pal Badyal ve öğretim üyelerinin İngiltere’deki yeni antibakteriyel kaplamalarla ilgili sunum yaptığı çalıştayda, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği temsilcisi de antibakteriyel kaplamalara ilişkin sunum gerçekleştirdi. Proje kapsamında ilk çalıştay, İngiltere’de Nisan 2019’da gerçekleştirilmişti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English