Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTÜN’de altın fikirler atölyesi 19 etkinliği

Konya Teknik Üniversitesinde (KTÜN) Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen Altın Fikirler Atölyesi ’19 (ALFA) etkinliği gerçekleştirildi.

KTÜN’de altın fikirler atölyesi 19 etkinliği
Halil Cin Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Saadettin Erhan Kesen, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Peker, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Rektör Prof. Dr. Özçelik, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, üniversite olarak öğrenci topluluklarının gerçekleştirdiği etkinliklerin her birini oldukça önemsediklerini söyledi. Bu tür etkinliklerin öğrencilerin iş hayatında önemli kazanımlar sağlamasına öncü olabileceğini belirten Özçelik, “Etkinlikte dijital dönüşüm, robot teknolojileri gibi günümüzde oldukça önem arz eden konularda alanında uzman isimler bilgi ve tecrübelerini paylaşacak. İnanıyorum ki öğrencilerimiz de bu tecrübelerden hareketle kendi mesleki kariyerinizi şekillendirirken önemli kazanımlar elde edecektir” ifadesini kullandı.
 
“KENDİNİZİ İYİ YETİŞTİRMELİSİNİZ”
Özçelik, öğrencilerin kendilerini yetiştirmesi adına üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem verdiklerini ifade ederek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Özçelik, “İşimizi iyi yapmalıyız. Not almak için değil, öğrenerek iyi bir not ortalaması yapmalıyız. Uluslararası şirketlere girmenin bir yolu da dil öğrenmekten geçiyor. Mutlaka en az bir dil öğrenmeliyiz ve bu İngilizce olacak. İkinci bir dil yeteneğinize ve zamanınıza kalmış bir durum. Staj konusunu çok önemsiyorum. Staj konusu ve iş birliklerini sağlama adına bugüne kadar 40’a yakın firmayla görüştüm. Boş zamanlarınızda mutlaka eğitimini aldığınız alan veya ilgi duyduğunuz alt branşlarıyla ilgili tecrübeye sahip olmanızı tavsiye ediyorum. Gerek akademik proje gerekse üniversite-sanayi projesinde bulunan öğretim üyelerimizin projelerinde çalışarak tecrübe sağlayabilirsiniz. Herkesten farklı olarak bunları yapmanız gerekiyor. Hangi mühendislik alanı olursa olsun mutlaka bir yazılımı bilmek, bir programı, bir programlama dilini iyi bilmeniz gerekiyor” diye konuştu.
 
Açılış konuşmasının ardından, GelecektekiSen Kurucusu İnci Abay Cansabuncu, Azor Brand&People Solutions Kurucusu Emre Başkan, Logosoft İş Geliştirme Müdürü Ege Yiğit Öner ve Yalın Dönüşüm Koordinatörü Hakan Acar etkinliğe ilişkin sunumlarını gerçekleştirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English