Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTO Karatay Üniversitesi’nden ara tatil tavsiyeleri

Pandemi nedeniyle eğitim evde online derslerle sürdü ve yılın ilk ara tatili başladı. Üç hafta süreyle ara tatilde çocuklar yine evde olacaklar. Ara tatil döneminin nitelikli ve verimli geçmesi için Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı ve Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARÇEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yalçın, anne babalara ve çocuklara bazı hatırlatmalarda bulundu.

KTO Karatay Üniversitesi’nden ara tatil tavsiyeleri
Ara tatildeki süreyi nitelikli ve keyifli geçirme konusunda KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı ve Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARÇEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yalçın anne babalara ve çocuklara yönelik önemli tavsiyelerde bulundu.

“Çocuğun Duygusal Sağlığı Her Şeyden Önemli”
Bu özel dönemde herkesin önceliğinin duygusal sağlığın korunması olduğunun altını çizen Yalçın; “Özel bir dönemden geçiyoruz. Önceliğimiz çocuğu bilişsel olarak güçlendirmek değil, çocuğun duygusal sağlığının korunması olmalıdır. Duygusal sağlık, şu anda her şeyden daha önemlidir. Eğer çocuk, pandemi sürecini umutlu bir şekilde ve ilgi duyduğu uğraşlar vasıtasıyla duygusal olarak sağlam biçimde atlatırsa, zaten bir süre sonra akademik bilgileri öğrenecektir. Önceliğimiz, beden ve ruh sağlığımızı koruyabilmektir. Çocuklar okula gidemedikleri için sosyal gelişimleri geriledi fakat endişe edilmemelidir çünkü sosyal davranışları zamanla öğrenecekler. Öncelikle çocuğun duygusal sağlığını koruyalım ve bu özel dönemi sağlıklı şekilde atlatalım” dedi.
“Ara Tatilde de Evde Kalacak Çocuklar Zamanı ‘Tatil’ Gibi Hissetmeli”
Çocuklara evde enerjilerini atabilecekleri alanlar açmanın ve hareket etme imkânlarını geliştirmenin önemini vurgulayan Yalçın; “Ara tatil döneminde çocuklara ders çalışmaları için baskı yapmayalım. Mutlaka orijinal bir oyun şart değil. Zıplasınlar, takla atsınlar, yastık savaşı yapsınlar, koltuk-masa-sandalye-minder gibi eşyalarla parkurlar yapıp hareket etsinler, güreşsinler. Ev içinde çocukların tüm gelişim alanlarını destekleyen en yararlı yer, mutfaktır. Mutfak ortamı çocuğun bilişsel, sosyal, duyusal ve tüm gelişim alanları için bir hazinedir. Birlikte sağlıklı yiyecekler yaparken sohbet edelim, her alandaki düşüncelerini dinleyelim, çocuk bize duygularını anlatsın. Dışarı çıkarken sakin saatleri tercih edip hijyen önlemlerini de alarak kısa yürüyüş yapalım” açıklamalarını yaptı.

“Günün Her Saatini Planlamak Yerine Esnek Bir Program Yapılmalı”
Ara tatilde esnek bir planın yararlı olacağını belirten Yalçın; “Plan yapmak hedef koymayı sağlar, hedefsizlik stres ve tembelliğe neden olur. Haftanın her günü ve saatinde ne yapılacağı genel olarak belirlenirse günler daha anlamlı geçer. En büyük stres belirsizliktir, plan yapılırsa çocuk önünü görür fakat günü saat saat planlamak değil, genel olarak ne yapılacağına yönelik esnek bir plan yeterlidir” ifadelerini kullandı.

“Çocuğun İlgi Alanlarına ve Gelişimsel Özelliklerine Göre Zaman Geçirmeli” 
Yalçın, “Küçük çocuklar, kendi kendilerine oyun kuramazlar ve her zaman bir yetişkinin ilgilenmesine ihtiyaç duyarlar. Bedensel hareketlerin fazla olduğu oyunlar tercih edilerek, küçük çocukla birebir zaman geçirmek çok yararlı olacaktır. Özellikle ilkokul ve ortaokul dönemindeki çocuklar; bilmece, puzzle, bulmaca ve ufak rekabet içeren oyunları çok severler. Aslında bunları aile bireyleri ile birlikte yapmayı daha çok severler. Kitap oku, ödev yap, derslerinden geri kalacaksın, ders çalış gibi zorlayıcı davranışlar, bu dönemde yararlı olmayacaktır.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English