Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTO Karatay Üniversitesi’nden ara tatil için önemli tavsiyeler

Bu yıl başlayan uygulamayla tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceli okullarda 18-22 Kasım tarihleri arasında ilk kez ara tatil yapılacak. Kısa süreli de olsa bu tatil döneminin nitelikli ve verimli geçmesi için Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı ve Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARÇEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yalçın öğretmenlere, anne babalara ve çocuklara yönelik hatırlatmalar yaptı.

KTO Karatay Üniversitesi’nden ara tatil için önemli tavsiyeler
Ara tatilin başlamasına az bir zaman kala Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı ve Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARÇEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Yalçın öğretmenlere, anne babalara ve çocuklara ara tatilin verimli kullanılmasına yönelik önemli tavsiyelerde bulundu.

“Bu tatil sayesinde çocuklar ve eğitmenler nefes alacak”
Yalçın “Bu tatil sayesinde çocuklar ve eğitmenler nefes alacak. Toprağın nadasa bırakıldığında daha bereketli olduğu gibi zihinlerin de dokuz günlük bir zaman diliminde dinlenmesi herkes için iyi olacaktır. Hem öğrenciler hem de eğitmenler çoğunlukla yoğun bir tempoda okula gidiyorlar. Sabah erken kalkmak, kurslara gitmek bir zaman sonra yoruyor ve verim düşüyor. Bu bir haftalık dinlenme dönemini herkes kendine zaman ayırarak geçirebilir” dedi.

“Ara tatil, çocuk ile iletişimi güçlendirecek harika bir fırsat”
Anne babaların da evde nitelikli zaman geçirmeye yönelik ortam hazırlamaları gerektiğini vurgulayan Yalçın “Ara tatil döneminde çocukla her fırsatta sohbet edilmeli. Örneğin anne ve baba kendi günlük hayatından bahsedebilir, birlikte kitap ya da gazete okunabilir, film seyredip birlikte yorumlanabilir, çocuğun kuzenleriyle, akranlarıyla ve akrabalarla görüşmesi sağlanabilir. Çocuğun yaşı ve gelişim düzeyi dikkate alınarak kısa geziler yapılabilir. Akşam yemekleri ve kahvaltıların neşe içinde ve keyifli geçmesi için çocukla birlikte yemek hazırlanabilir. Okul dönemindeki çocuklar bilmeceleri, puzzle yapmayı, ufak rekabet içeren oyunları, bulmaca çözmeyi çok severler. Bunları aile bireyleri ile birlikte yapmayı daha çok severler. Ara tatil, çocuk ile iletişimi güçlendirecek harika bir fırsat” şeklinde konuştu.

Çocukların sınava odaklanmak yerine keşfederek, spor yaparak, bilim ve sanat etkinliklerine katılarak öğrenmeleri gerektiğinin altını çizen Yalçın, “Ara tatil döneminde çocuklara ders çalışmaları için baskı yapılmamalıdır, bunun yerine dinlenerek, eğlenerek ve keşfederek öğrenme fırsatları oluşturulması gerekir.” diyerek bilgi verdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English