Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kütüphanesi kesintisiz hizmet veriyor

Son iki yıldır Konya’daki üniversite öğrencilerine, üniversite mezunlarına, üniversite adaylarına ve meslek sınavlarına hazırlananlara ev sahipliği yapan Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, pandemi dönemi boyunca aldığı sıkı önlemlerle hijyenik çalışma ortamını koruyarak tüm okuyucuları ağırlamaya devam ediyor.

KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kütüphanesi kesintisiz hizmet veriyor
KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kütüphanesi pandemi döneminde maske kullanımı, sosyal mesafe kuralları, dezenfekte işlemleri gibi tüm önlemlere titizlikle devam ediyor. Kendi öğrenci ve mezunlarının yanı sıra, dilekçe ile başvurulması hâlinde farklı üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere, sınavlara hazırlanan adaylara ve kitap severlere kapılarını açan KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, her gün 08.30-20.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Alınan tedbirlerle 08.30-11.00 saatleri arasında öğrenci ve okuyuculara ev sahipliği yapan Merkez Kütüphanesinde, 11.00-12.00 saatleri arasında temizlik ve havalandırma işlemleri yapılıyor. Bu işlemler, iki vardiya şeklinde devam ediyor.

“Pek Çok Yayına Kolaylıkla Ulaşabiliyoruz. Ayrıca Pandemi Koşullarına Çok Dikkat Ediliyor”
KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Zeynep Nur Kesimler, Merkez Kütüphanesinin sağladığı avantajları vurgulayarak; “Anatomi atlası, fizyoloji, histoloji gibi farklı branşlarda pek çok yayına kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Bunun yanı sıra katalog sorgulama sistemi sayesinde hangi kitabın nerede olduğunu zaman kaybetmeden kolaylıkla tespit edebiliyoruz. Ayrıca pandemi koşullarına çok dikkat ediliyor, düzenli olarak kütüphanede dezenfekte işlemleri devam ediyor. Biz de çalışma saatlerine riayet ederek, rahatlıkla çalışmalarımızı sürdürebiliyoruz.” dedi.
“Alıştığım ve Sevdiğim Bir Ortam Olduğu İçin Mezun Olduktan Sonra da Kütüphaneyi Kullanmaya Devam Ediyorum”
KTO Karatay Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu Gamze Kut, Merkez Kütüphanesini tercih etme nedenlerinden bahsederek; “Lisans eğitimim sürecinde de şu an olduğu gibi sıklıkla kütüphanede ders çalışıyordum. Kütüphanenin geniş, ferah ve sessiz olması daha fazla verim almamı sağlıyor. Alıştığım ve sevdiğim bir ortam olduğu için mezun olduktan sonra da kütüphaneyi kullanmaya devam ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

“KTO Karatay Pilotaj Bölümünü İstediğim İçin Çalışmalarıma Kütüphanede Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyorum”
YKS’ye Merkez Kütüphanesinde hazırlanan ve gelecek planlarını anlatan Ömer Perhiz; “Pilotaj Bölümünü istediğim için çalışmalarıma yoğun bir şekilde devam ediyorum. KTO Karatay Üniversitesi’nin bu bölümü açtığını öğrendiğim zaman gerçekten çok mutlu oldum. Kütüphanenin dışardan öğrenci kabul etmesi, bizlere hem üniversite ortamını tatma hem de bir üniversiteden alınabilecek faydaları görme açısından imkân sağladı. Pandemi koşullarına uyulmasının yanı sıra asansörlerde pedal sistemi kullanımı gibi en ince detaylarına kadar düşünülmesi beni cezbetti.” dedi.
“Kütüphanenin Merkezi Konumu ve Kolay Ulaşım Bizlere Büyük Avantaj Sağladı”
Selçuk Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Okan Boğa ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Münevver Hilal Çetin, Merkez Kütüphanesinde yürüttüğü çalışmalar ve burayı tercih etme nedenlerinden kısaca bahsederek; “KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde bölüm derslerimin takibini sürdürüyorum. Ayrıca yakın zamanda KPSS hazırlıklarına da başlayacağım ve yine burada çalışmalarıma devam etmeyi planlıyorum. Konya’da birçok kütüphane seçeneği mevcut fakat KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nin gerek fiziksel koşulları gerekse görevlilerin ilgili oluşundan dolayı, bu kütüphaneyi daha çok seviyor ve tercih ediyorum. Merkez Kütüphanesinin bir tarafının camlarla kaplı olması, güneş ışığını tamamen almamızı ve böylelikle aydınlık bir ortamda ders çalışabilmemizi sağlıyor. Kütüphanenin merkezi bir konumda olması, içinde bulunduğumuz süreçte ulaşım problemi yaşanmaması ve dışardan öğrencilere kullanımının açık olması bizim için büyük bir avantaj. KTO Karatay Üniversitesi’ne bizlere bu imkânları sunduğu için teşekkür ederim.” şeklinde konuştular.

“Biz Mezun Öğrencilere Böyle Bir Ders Çalışma Fırsatı Sağlandığı İçin Mutluyum”
Merkez Kütüphanesi’nde sürdürdüğü Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Sınavı çalışmaları hakkında konuşan KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Serdar Acar; “Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Sınavına hazırlanırken her gün KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kütüphanesini kullandım. Adli Hâkimlik gibi hem zor hem de çok detaylı soruların yer aldığı bir sınava hazırlanırken odaklanabilmemiz için gerçekten ferah, sessiz ve konforlu bir ortama ihtiyacımız oluyor. Merkez Kütüphanesinin salonları yazın serin, kışın yeteri kadar sıcak oluyor. Koltukları konforlu, masalar geniş ve hijyen konusunda çok başarılı. Çok iyi ve donanımlı bir kütüphane olduğunu düşünüyorum. Pandemi sürecine çok iyi hazırlanmış bir ortam var. Kütüphanenin çalışma saatleri içerisinde iki kez dezenfekte edilmesi, bu süreçte tedirginlik hissetmeden çalışmamı sağlıyor. Biz mezun öğrencilere böyle bir ders çalışma fırsatı sağlandığı için mutluyum.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English