Son Dakika Haberler

Kronometre ve Online Kronometre Nedir?

Kronometre ve Online Kronometre Nedir?

 

Kronometre, genellikle bir işin ne kadar sürede yapıldığının bilinmek istendiği zamanlarda tercih edilir. Online kronometre de aynı amaçla kullanılan dijital araçlarda bulunan bir zaman ölçerdir. Bilgisayar ve çeşitli akıllı cihazlarda kullanılmaya elverişli olan online kronometre, genellikle internet üzerinden kontrol edilebilen bir zamanlayıcıdır. Online zamanlayıcı kullanarak akıllı cihazlara program indirmeden de zaman kontrolü sağlanabilir. Özellikle işinde çok dakik olması gereken kişiler, sporcular, yarışmacılar için kronometre kullanımı büyük bir kolaylık sağlar.

Online Kronometre Nedir?


Kronometre, normalde cep telefonları, bilgisayarlar, dijital saatler üzerinde hazır olarak bulunur. Ancak online kronometre internet bağlantısı bulunan herhangi bir akıllı cihazdan kullanılabilir. Normal bir zamanlayıcı gibi “Kronometre tut!” özelliği ile çalışır. Başlat ve durdur seçenekleri ile birlikte zamanlamaya başlayıp zamanlamayı durdurur. Bu sürede yapılacak olan işin süresi rahatlıkla görülebilir. Özellikle sınava hazırlanan kişiler için kronometre programı son derece kullanışlıdır. Özellikle de hızla yarışılan dijital dünyada, zamanın daha iyi kontrol edilmesi son derece önemlidir. Bu nedenle yapılan işin süresi meslek fark etmeksizin gittikçe daha fazla önem kazanır. Ofis ortamında çalışan bir kişi için müdürünün ya da patronunun istediği raporu ne kadar hızlı hazırladığı son derece önemlidir. Bazen bu hız, terfi almayı, maaş durumunu hatta işe devam edip etmemeyi etkileyen durumlar arasındadır. Usta bir mutfak şefi için de siparişlerin en kısa sürede hazırlanması önemlidir. Bu ve benzeri birçok durum için işe başlanan ve bitirilen süre içinde ne kadar zaman geçtiğini gösteren araca kronometre denir. Bunu online ortamda sağlayan programa ise online kronometre adı verilir. 

Kronometre Ne İşe Yarar?


Bir konuda daha hızlı ve daha yetkin olmak isteyen kişiler için de zaman yönetimi son derece önemlidir. Örneğin zabıt katipliği sınavına hazırlanan bir kişi için dakikada kaç kelime yazdığı son derece önemlidir. 10 parmak hızlı yazma yeteneğini geliştirmek isteyen bir kişi, zamanlayıcı yardımıyla bu alanda ne kadar hızlı olduğunu anlayabilir. Online kronometre ya da sabit kronometre fark etmeksizin her iki zaman ölçüm aracı, daha pratik işler yapabilmek için yardımcıdır. Heyecanını dizginleyerek zaman yönetebilmek için zaman tutarak çalışma yapmak, son derece yaygındır. “Kronometre başlat!” diyerek işe başlama anını ve durdur diyerek bitirme anını görmek mümkündür. Aslında bu başlat-bitir işlemi arasında geçen toplam süre, kronometre tutan kişi için önemlidir. Bu sayede eksik olunan durumlar tespit edilebilir. Heyecanın dizginlenmesi sağlanabilir. Hızlı yapılamayan çalışmalar üzerinde daha fazla çalışılarak daha iyi hale getirilebilir. Örneğin hızlı yemek yapmak isteyen bir aşçı, daha hızlı soğan doğramak, sebzeleri daha hızlı yıkamak ve kesmek için çalışabilir. Burada zamanlayıcının yetenekleri geliştirme işine yaradığını söyleyebiliriz. Basit bir zaman tutma işlevini yerine getirse de aslında kişilerin motive olarak daha iyi çalışmalar yapmasını sağlar.

Kronometre Ne Ölçer?


Bazen bir işi ne kadar sürede yaptığını anlamak için kronometre kullanılır. Bazen de belli bir süre içinde o işi tamamlamak için geri sayım aracı tercih edilir. İleri sayan kronometre ya da geri sayan kronometre tercih edileceği, amaca göre belirlenir. Örneğin 10 dakika içinde tamamlanması gereken bir iş için geri sayım aracı tercih edilebilir. “Online kronometre aç!” özelliği söz konusu olduğunda bu iki sayım türünün bir arada olduğu görülebilir. Geri sayma aracı çalıştırılacağı zaman işin tamamlanması istenen süre cihaza manuel olarak belirtilir. Bu süre içinde işin tamamlanıp tamamlanamayacağını görmek için geri sayım başlatılır. Eksik yönlerin keşfedilmesi ve bunların geliştirilmesi için el becerisinin geliştirilmesi böylece mümkün olur. Kısacası kronometre yapılan işin süresini ölçer. Bazen ev işlerinde daha hızlı olabilmek ya da kendini motive etmek amacıyla kişilerin yaptıkları işlerde kronometre kullandığı da bilinir. Örneğin, temizlik yaparken daha hızlı olmak isteyen bir kişi kronometreyi açarak kendini bu yönde motive edebilir. Bir iş için olası en iyi süreyi belirlemek amacıyla zamanlayıcı harika bir yardımcıdır.

Kronometre Nerede Bulunur?


Zaman tutma özelliği, teknolojinin gelişmesiyle birlikte rekor kırmak, yapılan işin süresini bilmek gibi amaçlarla kullanılmaya başlanmıştır. Bu nedenle artık her akıllı cihazda bir kronometre bulunması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bunun yanında ise çeşitli dijital zaman tutma cihazları bulunur. Bu nedenle: “Kronometre nerede satılır?” konusu da ayrıca merak edilen bir detay haline gelmiştir. Günümüzde saat satışı yapan firmaların genellikle kronometre satışı da yaptığı bilinir. Bu zamanlayıcılar bazen dijital saatlerle bir arada tasarlanır. Ancak tek başına zaman tutma, geri sayma gibi özellikleri içinde bulunduran kronometre cihazları da üretilir. Özellikle su geçirmeyen kronometre gibi yüzücülerin kullandığı özel zamanlayıcılar satılır. İnternette satışı yapılabilen kronometreler, saat satışı yapan firmalar aracılığıyla da satılır. Bilgisayarda ve telefonlarda hazır olarak bulunan zamanlama araçları da ayrıca günlük hayatı büyük ölçüde kolaylaştırır. 

Bilgisayarda Kronometre Nerede?


Akıllı cihazlar, genellikle zamanlayıcı özelliği ile birlikte tasarlanmıştır. Ancak bilgisayarlarda bu özellik her zaman aynı olmayabilir. Bu nedenle bilgisayarda genellikle online kronometre kullanımı daha yaygın olur. Bilgisayarda kronometre bazen sonradan yüklenen programlar aracılığıyla kullanılabilir. Bazen de bilgisayarın içinde bu özellik hazır olarak sunulabilir. Bu özellik genellikle zaman göstergesi yani saat ve tarihin yer aldığı kısımla bir arada bulunur. 
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English