Son Dakika Haberler

Kredi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

Eğer kredi borcunuzu yapılandırmak istiyorsanız, iki seçeneğiniz bulunmaktadır. Bunlardan ilki faiz oranları düştüğünde mevcut borcunuzu yeni faiz oranları ile yeniden taksitlendirmek yani yapılandırmak ve ödemekte zorlandığınız borcunuzu banka ile görüşerek yeni bir faiz oranı ile yeniden vadelendirerek yapılandırma. Kredi yapılandırma başvurusunda, gelir belgelerinizi ve kredi borcunuzu gösteren belgeleri borçlu olduğunuz bankaya iletmeniz gerekmektedir. Eğer başvurunuz olumlu değerlendirilir ise borcunuz yeni bir kredi sürecine transfer edilir.

Kredi Yapılandırmada Borç Transferi Nedir?

Eğer borcunuzu ödemekte zorlandığınız banka kredi refinansman işlemini uygulamanıza izin vermiyor ise borç kapatma kredisi başvurusu yapabilirsiniz. Başka bir bankadan alacağınız kredi borcunu, hali hazırda borçlu olduğunuz bankadaki kredi borcunuzu kapatmak için kullanabilirsiniz. Böylece, kredi yapılandırma işlemini farklı bir bankada uygulamış olursunuz ve yeni bankanıza kredi borcunuzu ödemeye başlarsınız.

Kredi Yeniden Yapılandırma Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Kredi borcu yapılandırma için en önemli nokta zarar ve kazanç dengesinin hesaplanmasıdır. Eğer yeniden yapılandırma ile zarara uğruyorsanız, kredi yapılandırma işlemi size göre değil demektir. Bunun için ödeyeceğiniz toplam tutarı yeni faiz oranı ile vadelendirmelisiniz ve aylık taksitlerinizi gelir oranınıza göre ölçümlemelisiniz. Eğer sadece faiz oranına göre kredi yapılandırma masraflarını hesaplarsanız yanılırsınız. Dosya masraflarını ve diğer masrafları da hesaba katarak toplam maliyeti dikkate almalısınız. Aynı zamanda her bankanın faiz oranı aynı olmadığı için başvuru öncesinde birkaç banka ile gem görüşmeli hem de kredi yapılandırma hesaplama işlemini yapmalısınız.

Hangikredi.com’un sahip olduğu kredi yapılandırma hesaplama aracını kullanarak bankaların faiz oranlarını görebilirsiniz. Aynı zamanda Hesapkurdu ya da Enuygun gibi çeşitli firmaların da benzer hizmetleri bulunmaktadır.

Konut Kredisi Yapılandırma
Konut kredisi yapılandırma işlemi refinansman adıyla anılmaktadır. Normal bir kredi borcunu yapılandırma işleminden farkı olmayan ev kredisi yapılandırma işleminde de dosya masraflarını hesaba katmalısınız. Kredi miktarının artması ile dosya masrafları ve bankanın isteksizliği aynı ölçüde olabilir. Eğer kredi borcunuzu başka bankaya transfer edecekseniz de kalan anaparayı kapatırken erken ödeme cezası ödemeniz gerektiğini de unutmayın.  Ayrıca konut kredisi refinansman seçeneğinde ipotek harcı gibi bazı ek kalemler de mevcuttur.

Kredi Kartı Borcu Yapılandırma
Konut kredisi ve ihtiyaç kredisi yapılandırma işlemlerini aynı zamanda kredi kartı borcunuza da uygulayabilirsiniz. Kredi kartı yapılandırma işlemi için çoğu banka müşterisi büyük bir ihtiyaç hissetmemektedir keza konut ya da ihtiyaç kredisi gibi yüksek tutara sahip olmadığı için herhangi bir şekilde büyük bir kazanç sağlaması durumu söz konusu değildir. Özellikle de borcunuzun vadesi ne kadar uzun ise yapılandırma işlemi de o kadar büyük bir kazanç sağlamaktadır.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu yani BDDK, kredi kartı borcu olan kişi sayısının büyük ölçüde artması ile bu seçeneği gene de kredi kartları hakkında değişiklik içeren yönetmeliğine bir yenilik olarak kredi kartı borcu yapılandırma işlemini ekledi. Bu noktada unutmamalısınız ki 72 ay banka tarafından kredi kartı borcu yapılandırma işlemlerinde bankanın verebileceği maksimum taksit sayısını içermektedir.

Kredi kartı yapılandırma, ihtiyaç kredisi yapılandırma ve konut kredisi yapılandırma gibi pek çok konu hakkında bilgi sahibi olmak için Hangikredi.com adresini ziyaret ederek bilgi merkezinden uzman yazarların kredi ve finans rehberi niteliği taşıyan makalelerini okuyabilirsiniz. Aynı zamanda Enuygun.com ya da Tekkredi.com benzeri sitelerin de blog merkezlerini okuyabilirsiniz.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 2
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English