Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kovid-19 vaka sayılarının arttığı Trakya'da denetimler sıklaştırıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

EDİRNE (AA) - İçişleri Bakanlığının yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında başlattığı "Dinamik Denetim Süreci" kapsamında Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar ve masaj salonları denetlendi.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın haftalık vaka artışında en yüksek 5 il arasında gösterdiği Edirne'de ekipler, iş yerlerini denetlerken, vatandaşları HES kodu, maske, mesafe, hijyen konularında uyardı.


- Kırklareli


Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Sağlık Bakanlığının açıkladığı haftalık vaka sayılarında artış gösteren kentte denetimleri sıklaştırdı.


Ekipler, kentteki tüm iş yerlerini denetleyerek uyarılarda bulundu.


İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ise kent girişlerinde HES kodu sorgulamalarını sürdürüyor.


Berber Tolga Fıçıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakaların artmasıyla müşteri sayısının da düştüğünü belirtti.


İşletmelerinde her türlü tedbiri aldıklarını anlatan Fıçıcıoğlu, herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.


Kentteki bir güzellik merkezinin müdürü Yağmur Yalçın ise denetimlerin artırılmasını önemsediklerini bildirdi.


HES kodu sorgulaması yapmadan hiçbir müşterilerini işletmelerine almadıklarını dile getiren Yalçın, "14 altın kurala uyuyoruz ve oturma mesafelerine dikkat ediyoruz." dedi.


Restoran sahibi Hakan Akar da "Denetimlerden çok memnunuz. İnşallah herkes denetimlere saygı gösterir." diye konuştu.


- Tekirdağ


Tekirdağ'da da ekipler, salgın tedbirleri kapsamında berber, kuaförler ve güzellik merkezlerinde denetimlerini sürdürüyor.


Süleymanpaşa Belediyesi zabıta ekipleri, iş yerlerinde kurallara uyulup uyulmadığını kontrol ederek, işletme sahiplerini tedbirler konusunda bilgilendiriyor.


Kentte güzellik salonu işleten Yasemin Şahin, işletme sahibi olarak kurallara titizlikle uyduklarını belirterek, "Bence bu denetimler çok faydalı oluyor. Herkesin salgın tedbirlerine uymasıyla salgının biteceğine inanıyoruz. İnşallah normal günlerimize döneriz." dedi.


İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sahil şeridinde ve kentin işlek noktalarında vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.










Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English