Son Dakika Haberler

İngiltere Başbakanı Johnson, Rusya Başbakanı Mişustin, İran ve Pakistan Meclis Başkanları ile İngiltere Veliaht ve Monako Prenslerinin ardından son olarak Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro da virüs tespit edilen devlet yetkilileri arasına girdi

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Dünya çapında yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19), birçok ülkede sadece halkın değil aynı zamanda görevleri gereği çok sayıda insanla temasta bulunan ve salgınla mücadelede ön safta yer alan üst düzey devlet yetkililerinin de hastalanmasına yol açtı.


Kovid-19 testinin pozitif çıktığı belirtilen Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, bugüne dek virüsün bulaştığı en üst düzey devlet yöneticisi oldu.


Çin'de ortaya çıkan salgının başından bu yana aralarında başbakanlar, bakanlar, parlamenterler ve kraliyet mensuplarının da bulunduğu çok sayıda üst düzey devlet yetkilisi Kovid-19'a yakalandı.


- Başbakanlar


İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Guinea-Bissau Başbakanı Nuno Gomes Nabiam, Kovid-19'a yakalanan hükümet başkanları oldu.


İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Güney Sudan Devlet Başkanı Yardımcısı ve Savunma Bakanı Riek Machar ve İspanya Başbakan Yardımcısı Carmen Calvo'nun Kovid-19 testleri pozitif çıktı.


- Bakanlar


İngiltere Sağlık Bakanı Matthew Hancock, İsrail Sağlık Bakanı Yaakov Litzman, Afganistan Sağlık Bakanı Firuziddin Firuz, Gana Sağlık Bakanı Kwaku Agyemang-Manu, Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, Fransa Kültür Bakanı Franck Riester, Rusya Kültür Bakanı Olga Lyubimova, Polonya Çevre Bakanı Michael Wos ve Avrupa Birliğinin (AB) Brexit Müzakerecisi Michel Barnier'de de virüs tespit edildi.


- Meclis Başkanları


İran Meclisi Başkanı Ali Laricani ile Pakistan Meclisi Başkanı Esad Keyser'e de koronavirüs teşhisi konuldu.


- Kraliyet mensupları


İngiltere Veliaht Prensi Charles ile Monako Prensi Albert de virüs nedeniyle müşahede altına alındı.


Çin'in Vuhan kentinde 2019 Aralık'ta ortaya çıkan Kovid-19, 200'den fazla ülke ve bölgeye yayılarak salgına dönüştü. Vaka sayısı 12 milyona yaklaşırken, virüs nedeniyle 547 binden fazla kişi hayatını kaybetti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English