Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Kovid-19 Özel Sektör Küresel Fonu" kuruldu

Anadolu Ajansı haberine göre;

WASHINGTON (AA) - Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Uluslararası Ticaret Odası (ICC), küresel salgından daha iyi düze çıkışta toplumlara yardım etmek amacıyla kamu ve özel sektör ortaklarını bir araya getiren küresel işbirliği girişimi "Kovid-19 Özel Sektör Küresel Fonu"nu kurdu.


UNDP'den yapılan açıklamada, Deutsche Post DHL Group, Microsoft Corp. ve PwC'nin Kovid-19 Özel Sektör Küresel Fonu'na katıldığı bildirildi.


Açıklamada, söz konusu fonun iş dünyasının, Kovid-19 salgınının olumsuz etkilerini ele almak için özel sektör liderleri ve hükümetlerin birlikte çalışmasına yönelik çağrılarına yanıt olarak kurulduğu belirtildi.


- Özel sektör kuruluşlarının katılımına açık


Bu girişimin mücadele önlemlerini daha iyi koordine ederek, acil canlandırma çabalarının reel ekonomiye yönelmesini sağlamayı hedeflediği aktarıldığı açıklamada, fonun, hem küresel hem de ulusal düzeyde faaliyet göstereceği kaydedildi.


Açıklamada, fonun, katkıda bulunmak isteyen özel sektör kuruluşlarının katılımına açık olduğu belirtildi.


Düze çıkış çabalarının daha kapsayıcı ekonomiler ve toplumların nasıl yeniden inşa edileceğine, sosyal adaleti içeren, düşük karbonlu ve iklim dirençli bir dünya için yeni rotanın nasıl belirleneceğine odaklanacağının aktarıldığı açıklamada, ilk projelerin Türkiye, Kolombiya, Gana ve Filipinler'e yoğunlaşacağı kaydedildi.


- "Bu fon, türünün ilk örneği"


Açıklamada görüşlerine yer verilen UNDP Başkanı Achim Steiner, "Bu fon, türünün ilk örneğidir, hayati önem taşıyan bir dönemde insanlığa hizmet için kamu ve özel sektörün güçlerini birleştirmek amacıyla kurgulandı." değerlendirmesinde bulundu.


Steiner, Kovid-19'un toplumlarda aksamalar yarattığını ve kalkınma gündemlerinin bu yeni duruma uyarlanmak zorunda olduğunu kaydetti.


Sivil toplum, iş dünyası, vakıflar, araştırma camiası, yerel yönetimler, kentler ve bölgesel yönetimlerin kritik katkılarından yararlanacak kapsayıcı çok taraflılığa ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Steiner, "COVID-19'un getirdiği zorluklara karşı sürdürülebilir yanıt için kamu-özel ve özel-özel ortaklıklarının önünü açmak suretiyle, daha iyi düze çıkmak ve daha dayanıklı ekonomiler inşa etmek mümkün." ifadesini kullandı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English