Son Dakika Haberler

Romanya'nın Köstence kentinde Türk kültürünü tanıtmak amacıyla ilk kez festival düzenlendi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Sula: "Sanatın kudretiyle FETÖ'cü hainleri bütün dünyaya doğru bir şekilde anlatmaya devam edeceğiz" Dobruca Türk İşadamları Derneği Başkanı Ömer Karahasanoğlu: "FETÖ'cülerin burada Türkiye'yi karalamak adına yaptıkları spekülasyonların önüne geçmeyi hedefliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
KÖSTENCE (AA) - Romanya'nın Köstence kentinde Türk kültürünün çeşitli etkinliklerle tanıtıldığı "Türkart Festivali" düzenlendi.

Kentteki Mamamia Gösteri Merkezi'nde, Türkiye'nin Köstence Başkonsolosluğu, Maarif Vakfı, Köstence Türk Birliği ve Köstence Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen festivale, Türkiye'den 1. Sınıf Emniyet Müdürü, ressam ve hattat Ahmet Sula ve sanatçı Yusuf Güney katıldı.

Festivalde, Türk kültürü, folklor, müzik, sahne ve el sanatlarından örnekler sergilendi.

Sula, yaptığı açıklamada, festival sayesinde binlerce sanatseverle buluşmanın heyecanını yaşadığını belirtti.

Bugüne kadar Türkiye'de ve dünyanın birçok noktasında 46 kişisel resim sergisi açtığını işaret eden Sula, "Bugün 47. sergimi Köstence'de açıyorum. Türk ve Romen halkını sanatımızla buluşturuyoruz. 'Aşk yoksa sanat yoktur' ilkemizden yola çıkarak Köstenceli kardeşlerime aşkımız olan Anadolu kültürünü tanıtmanın heyecanı içindeyim." dedi.

Sula, daha önce FETÖ'cülerin Köstence'de festival düzenleme girişimi olduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

"Her türlü kılığa girerek insanlığın yüz karası olmuş FETÖ'cülerin kültürümüzü temsil etmesi söz konusu olamaz. Biz gerçek Anadolu insanını, insanlığa tanıtma derdindeyiz. Biz, yaratandan ötürü yaratılanı seven Anadolu irfanının öz çocuklarıyız. Ülkemizde olduğu gibi bütün dünyada bu hain terör örgütüyle mücadelemizi sürdüreceğiz. Sanatın kudretiyle FETÖ'cü hainleri bütün dünyaya doğru bir şekilde anlatmaya devam edeceğiz."

- "Karalama kampanyasının önüne geçmeyi hedefliyoruz"

Dobruca Türk İş Adamları Derneği Başkanı Ömer Karahasanoğlu ise festivalin önemine dikkati çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde her alanda mücadele verildiğini vurguladı.

FETÖ'yü bütün Avrupa'ya doğru anlatmak için uğraştıklarını belirten Karahasanoğlu, "Vatanına, milletine bağlı bir iş adamı olarak böyle bir festival yapmaya gerek duydum. Çünkü biz Türk halkının örf ve adetleri ile Türk kültürünü Romen dostlarımıza tanıtmak ve göstermek istiyoruz. FETÖ'cülerin burada Türkiye'yi karalamak adına yaptıkları spekülasyonların önüne geçmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Festivali geleneksel hale getirmek istediklerinin altını çizen Karahasanoğlu, festivalle Türk ve Romen halklarının dostluklarını daha da sağlamlaştıracaklarını dile getirdi.

Karahasanoğlu, festival için Türkiye'den gelen sanatçı ve konuklarla iki ülke arasında daha güçlü bir köprü kuracaklarını sözlerine ekledi.

Sanatçı Yusuf Güney de festivale katkı sunan kurumlara teşekkür ettiğini ifade ederek, "Hedefimiz kültür ve sanatımızı tüm dünyaya duyurmak." dedi.

Köstence halkının yoğun ilgi gösterdiği ve yerel şarkıcıların da sahne alacağı festival, 26 Ağustos'a kadar sürecek.














Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English