Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KOSGEB ile Azerbaycanlı muadili KOBİA arasında Eylem Planı Protokolü imzalandı

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt: "Türk firmalarının Azerbaycanlı şirketlerle birlikte bu ülke üzerinden Asya pazarlarına, Azerbaycan şirketlerinin de Türk şirketleriyle birlikte Türkiye üzerinden Avrupa ve Afrika pazarlarına açılmasına gayret göstereceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

BAKÜ (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Geliştirilmesi Ajansı (KOBİA) arasında Eylem Planı Protokolü imzalandı.


Bakü'de temaslarda bulunan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, birliğin Azerbaycanlı muadili KOBİA Başkanı Orhan Memmedov'la bir araya geldi. İki başkan, kurumlar arasında Eylem Planı Protokolü'nü imzaladıktan sonra, Ziraat Bankası'nın Bakü'deki ofisinde Azerbaycan'da faaliyet gösteren çeşitli şirket ve bankaların yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.


Toplantı öncesinde KOBİA ile imzalanan protokole ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan KOSGEB Başkanı Uzkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 25 Şubat'ta Bakü'de düzenlenen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısında 15 milyar dolar ticaret hacmi hedefi belirlediğini hatırlattı.


Uzkurt, Azerbaycanlı muadilleri KOBİA ile söz konusu 15 milyar dolar ticaret hacmi hedefinin gerçekleştirilmesi için planlar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:


"Bugün imzaladığımız metinde tarafların gelecek dönemindeki adımları neler olacak, üzerlerimize düşenler nelerdir bunu somutlaştırdık. İki ülke KOBİ'lerinin birbirine entegrasyonunu sağlayacağız. İki ülkeye olarak yatırımların artırılması için çalışmalar yapacağız. Özellikle Türk firmalarının Azerbaycanlı şirketlerle birlikte bu ülke üzerinden Asya pazarlarına, Azerbaycan şirketlerinin de Türk şirketleriyle birlikte Türkiye üzerinden Avrupa ve Afrika pazarlarına açılmasına gayret göstereceğiz. Eğer bu iş birliğini etkin biçimde gerçekleştirebilirsek iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesiyle birlikte bölgesel olarak da çok dominant bir rol üstleneceğini düşünüyoruz."


KOBİA Başkanı Orhan Memmedov da KOSGEB'in küçük ve orta ölçekli işletmelere destek hususunda büyük tecrübeye sahip olduğunu, bu tecrübeden faydalanmak istediklerini belirtti.


Memmedov, KOSGEB'le imzaladıkları eylem planının Azerbaycan ve Türkiye arasında ticaret hacminin artmasına katkı sağlayacağını belirtti.


- Türk ve Azerbaycanlı KOBİ yetkilileri buluştu


İki başkan daha sonra Azerbaycan'da faaliyet gösteren çeşitli şirket ve bankaların yöneticileri ile bir araya geldi.


Ziraat Bank Azerbaycan Genel Müdürü Avni Demirci'nin ev sahipliğindeki toplantıda Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Hazine ve Maliye Müşaviri Can Memduh Erdem, Ticaret Müşaviri Ahmet Ataker ile Azerbaycan'daki Türk iş adamı kuruluşlarının yöneticileri hazır bulundu.


Ziraat Bank Azerbaycan Genel Müdürü Demirci, burada yaptığı konuşmada, KOBİ'lerin ülke ekonomisinin yapı taşları, sermayenin tabana ve bölgelere yayılmasının en önemli araçları olduğunu belirtti.


KOBİ'lerin üretimden market rafına kadar süreci yönetebilmesi gerektiğini belirten Demirci, ülke ekonomisinin gelişmesi için KOBİ'lerin desteklenmesinin önemli olduğunu vurguladı.


Toplantıda, KOSGEB Başkanı Uzkurt ile KOBİA Başkanı Memmedov, katılımcıların önerilerini dinledi, sorularını yanıtladı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English