Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KOSGEB genç istihdam programına başvurular artıyor

KOSGEB'in genç istihdamına katkı sağlayacak destek paketine şu ana kadar 30 bin civarında işletme, yaklaşık 60 bin istihdam taahhüdünde bulundu. Ödemeler ise geçen hafta itibarıyla başladı.

KOSGEB genç istihdam programına başvurular artıyor
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Hasan Basri Kurt, genç, yeni mezun ve kadın istihdamını artırmayı hedefleyen Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı'ndaki son duruma ilişkin bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 Ocak'ta desteğin 3'üncü fazını duyurmasıyla program müracaatlarının alınmaya başlandığını anımsatan Kurt, destek başvurularının 31 Mart'a kadar süreceğini söyledi.

Kurt, mikro ve küçük işletmeleri, 75 bin istihdam hedefiyle başlayan programa başvurmaya davet etti.

Bu destekle yeni mezun gençleri iş gücü piyasasına kazandırdıklarını vurgulayan Kurt, şöyle konuştu:

"Hızlı Destek Programı ile hem mikro ve küçük işletmelere finansman sağlıyoruz hem de istihdam konusunda geçmişte büyük sıkıntılar yaşayan gözbebeğimiz gençlerimizi istihdama dahil etmiş oluyoruz. Böylece gençlerimizin önünü açıyoruz. Geçmişte iş başvurusunda bulunan gençlerden tecrübe şartı isteniyordu. Bizim hayata geçirdiğimiz programla tecrübesiz olanlar daha avantajlı. Bu ülkenin gözbebeği gençlerin istihdam edilmeleri, çalışıyor olmaları, aile bütçesine katkı vermeleri gerçekten çok önemli."

"Ellerini çabuk tutsunlar"

Kurt, program başvurularının iyi gittiğini ve belirlenen hedefe ulaşmak üzere olduklarını ifade ederek, "Şu ana kadar 30 bin civarında işletme yaklaşık 60 bin istihdam taahhüdünde bulundu. Başvurusu onaylanan işletmelerimiz e-Devlet üzerinden ödeme talebinde bulunuyorlar. Ödemelere geçen hafta itibarıyla başladık. Ödemesini alan işletmelerimiz var. Başvurular hızlı bir şekilde artıyor. Bu sebeple destekten faydalanmak isteyen mikro ve küçük işletmelerimiz ellerini çabuk tutsunlar." dedi.

KOSGEB olarak KOBİ ve girişimcileri diğer konularda da desteklemeye devam ettiklerini dile getiren Kurt, yerli ve milli üretimler için önemli destekleri olduğunu, yeni iş kurmak ve iş hayatına atılmak isteyen girişimcilere yönelik desteklerin de sürdüğünü bildirdi.

Kurt, proje bazlı desteklerle Türkiye'de Ar-Ge'nin güçlendirilmesi, cari açığın giderilmesi için katma değerli ürünlerin ülkede üretilmesine yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Ar-Ge'ye vermiş olduğumuz rakamlar çok çok üst düzeyde ilerliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Türkiye'de yerli ve milli teknolojileri geliştirmek isteyen herkesin yanında oluyoruz." diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English