Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KOSGEB desteğiyle ürettiği bio kese kağıdını Avrupa'ya ihraç ediyor

Sakarya'da KOSGEB'den aldığı destekle kese kağıdı işleme atölyesi kurarak 5 kişiye istihdam sağlayan girişimci kadın, doğada 1 ile 3 yıl arasında yok olan bio kese kağıtlarını Avrupa ülkelerine ihraç ediyor.

KOSGEB desteğiyle ürettiği bio kese kağıdını Avrupa’ya ihraç ediyor
KOSGEB'den 80 bin lira genç girişimci desteği alarak geçen yıl Adapazarı ilçesinde kese kağıdı işleme atölyesi açan 40 yaşındaki Aysun Sarı, iş yerinde doğaya zarar vermeyen ve su sızdırmayan özelliğe sahip bio kese kağıdı üretimine başladı.

Atölyesinde biri kadın 5 kişiye istihdam sağlayan Sarı'nın ürünleri, iç piyasanın yanı sıra Almanya, İtalya ve Norveç gibi Avrupa ülkelerinden büyük talep görüyor.

Atölyesini büyütüp hem yurt içi hem de yurt dışında fabrika açmayı planlayan Sarı, daha çok istihdam ve üretim sağlayarak ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyor.

- "Bir şeyi başarmak gerçekten güzel"

Girişimci Aysun Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyede ürettikleri bio kese kağıtlarının gıda ve hava yolları sektörlerinde kullanıldığını söyledi.

Ürünün su geçirmediğini, doğada 1 ile 3 yıl arasında tamamen çözülüp yok olduğunu aktaran Sarı, "Kese kağıtları patates nişastasından üretiliyor. Tamamen çevre dostu olup doğada çözülüyor ve zararsız. Ürettiğimiz ürünleri Almanya, İtalya ve Norveç gibi ülkelere ihraç ediyoruz." diye konuştu.

Atölyeyi büyütüp yurt dışına daha çok ürün göndermek ve istihdam sağlamak istediğini belirten Sarı, şöyle devam etti:

"Daha büyük bir fabrika açmak hatta yurt dışına da bir fabrika açmak istiyorum. Bize bu imkanı veren devletimize çok teşekkür ediyorum. Şu anda atölyede 5 kişilik bir ekiple çalışıyorum ama bu sayıyı onlarca, yüzlerce kişiye çıkarmak istiyorum. Pandemi süresince ara verdiğimiz üretime tekrar başladık. Yurt dışına tekrar ürünlerimizi göndermeye başladık. İşlerim güzel, bir şeyi başarmak gerçekten güzel. İnsanın kendi ayaklarının üzerinde durması güzel. Kadınlar bir şeyler yapmalı, evde dahi olsa bir şeyler üretmeli."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English