Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Koronavirüsü yenen polisten Türk sağlık sistemine övgü

Amasya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinin ardından sağlığına kavuşan 47 yaşındaki polis memuru Mustafa Cankara, 14 günlük tedavi sürecini anlattı.

Koronavirüsü yenen polisten Türk sağlık sistemine övgü
Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hastane polisi olarak görev yapan Cankara, yaklaşık 15 gün önce yüksek ateş, üşüme ve titreme şikayetiyle görev yaptığı hastanede tedaviye alındı.

Cankara'ya yapılan tetkikler sonucunda Kovid-19 tanısı konuldu. Cankara'nın eşi ve 3 çocuğuna yapılan testler ise negatif çıktı. 14 günlük tedavi sürecinin ardından son testi negatif çıkan Cankara, sağlık çalışanlarının alkışları arasında taburcu edildi.

Cankara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığı yendiği için mutlu olduğunu söyledi.Virüsü hastanede görev yaptığı sırada kaptığını düşündüğünü dile getiren Cankara, ''Bir gece evde üşüme ve titremeyle kendini belli etti. Ertesi gün doktora gittiğimde Kovid-19 belirtileri nedeniyle tomografi çekildim, sonra beni yatışa aldılar. Hastalığın etkileri ara ara yükselip azaldı ama sağ olsun hastane çalışanları, doktorlar, hemşireler ellerinden geleni yaptı. Beni bugüne getirdiler, hepsinden Allah razı olsun.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık durumunun yoğun bakım gerektirecek kadar hiç kötüleşmediğini belirten Cankara, ilaç tedavisiyle iyileştiğini anlattı.

"Ben gencim bana bir şey olmaz, yanılgısına kapılmasınlar"
Herkesin bu süreci çok ciddiye alması gerektiğini vurgulayan Cankara, ''Vatandaşlarımız 'Ben gencim bana bir şey olmaz' yanılgısına kapılmasınlar. Ben de öyle düşünüyordum, 'Gencim kronik bir hastalığım yok, belki bana bulaşıp gitmiştir bile' diyordum. İşin çok ciddiyetinde değildim açıkçası ama böyle olunca işin ciddi olduğunu anladım. Kesinlikle devletin koyduğu kurallara uyulması lazım. İzolasyon çok önemli, ne kadar az temas olursa bu virüsle mücadelemizde o kadar başarılı oluruz." diye konuştu.

"Sağlık sistemimizin güçlü olduğunu yaşayarak görmüş oldum"
Erken teşhisin tedavide önemli olduğunu vurgulayan Mustafa Cankara, şunları kaydetti: "Ev karantina sürecim 14 gün daha devam edecek. Bu süre sonunda bir sıkıntı yaşanmazsa normal hayatıma dönebileceğim ve görevime başlayacağım. Bir an evvel görevime başlayıp, hizmet etmek istiyorum. Hastanede yattığım sürece televizyon izleme fırsatım çok oldu. Diğer ülkelerin sağlık sisteminde ne kadar sıkıntı çektiğini gördüm. Allah'a çok şükür, ülkemizin sağlık sisteminin güçlü olduğunu yaşayarak görmüş oldum. Allah bütün sağlık çalışanlarımıza yardım etsin, onların işi de zor. Allah hepsinden razı olsun." 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • NA
    Nuriye aydın
    4 yıl önce

    Cok gecmis olsun allah devletimizden razı olsun sağlik bakanimız ißini çok ciddi yapiyor turkiyede sonuclar cok iyi gidiyor astalarada acil ßifalar diliyorum allah biran once ilkemizi bu illet astaliktan kurtarsin .denilenlere arfiyen uyuyoruz hayat eve coook guzel sıiyor ibadetlerimizi oruclarımizi yerinde idrak ediyoruz .

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English