Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Koronavirüse karşı yerli ilaç da yolda

Karadeniz Teknik Üniversitesi Klinik Araştırmalar Merkezi'nde üzerinde çalışılan koronavirüs ilacında olumlu sonuçlar alındı.

Koronavirüse karşı yerli ilaç da yolda
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 salgınından dünyada ve Türkiye'de çok sayıda insanın etkilendiğini anımsattı.

Salgından korunmak için aşılamanın şu an en elzem yöntem olduğuna dikkati çeken Yılmaz, hijyen, fiziksel mesafenin korunması ve maske kullanımının da halen önemini koruduğunu aktardı.

"ARTIK 4. DOZ AŞI İHTİYACI GÜNDEMDE"
Yılmaz, Türkiye'de aşılama oranlarının her geçen gün yükseldiğini ancak halen istenilen düzeyde olmadığının altını çizerek, "Günümüzde artık 4. doz aşı ihtiyacı gündemdedir. Aşı vesilesiyle veya hastalığı geçirerek bağışıklık gelişen kişilerde, antikor düzeylerinin üçüncü aydan sonra azalmaya başladığı artık bilinmektedir. Bu nedenle de belirli bir zaman periyodu boyunca tekrarlayan doz aşıya ihtiyaç bulunduğu görülmektedir." ifadesini kullandı.

YAKIN ZAMANDA ONAY SÜRECİ BEKLENEN İLAÇLAR VAR
Kovid-19'un tedavisi için henüz antiviral bir ilaç bulunmadığını ancak klinik çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Yılmaz, yakın zamanda onay sürecine girmesi beklenen ilaçlar olduğunu bildirdi.
"5 GÜNDE PCR NEGATİFLİĞİ SAĞLAYAN HASTAMIZ OLDU"
Yılmaz, bu ilaçların klinik çalışma kapsamında gönüllü hastalarda kullanıldığına işaret ederek şu değerlendirmede bulundu: "Ülkemizdeki önemli klinik araştırma merkezlerinden biri olan KTÜ Klinik Araştırma Merkezinde, şu an için Faz-3 aşamasında kullandığımız 4 ilaç mevcut. Bu ilaçları kullandığımız hastaların şikayetlerinin daha hafif seyrettiğini ve daha erken düzeldiğini gözlemledik. Beş günde PCR negatifliğini sağladığımız hastamız bile oldu. Bu ilaçlara gönüllü olan ve hastanede yatan hastalarda da oksijen desteği ihtiyacının azaldığını ve bu hastaların hastanede yatış sürelerinin kısaldığını tespit ettik."
GÜNDEMDE
Çok hızlı bulaştığı için Kovid-19 enfeksiyonuyla mücadelenin zor olduğunu vurgulayan Yılmaz şunları kaydetti: "Kovid-19 enfeksiyonunun bulaşıcılığıyla mücadele eden bir ilaç üzerinde de şu an KTÜ Klinik Araştırma Merkezinde çalışılmakta ve olumlu sonuçları görülmektedir. Kovid-19 hastalarına, hastalığın ev halkına bulaşmasını önleyecek bu ilacı veriyoruz ve sonuçları gözlemliyoruz. Yakın zamanda rutin kullanıma girme ihtimali yüksek olan bu ilaçlara, insanlarımızın erken dönemde ulaşabilmesi, bölgemiz hastaları için çok büyük bir şanstır. Bu ilaçlara gönüllü olan birçok hastamız, çok kısa sürede düzeldi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 2
  • 3
  • 4
  • 2
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English