Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Koreli Animatör Namkook: "Türk kimliğini öne çıkarmazsanız çocuklarınızın geleceğini kaybedebilirsiniz"

"3D üretim yapılıyor ve ebeveynler, öğretmenler, çocuklar sadece '3D' seviyor gibi davranılıyor ama onlara ne sevdikleri hiç sorulmuyor, onlar hiç dinlenmiyor. Önemli olan teknoloji değil, önemli olan hikayenin kendisi" "Türk çocuklar sadece Türk animasyonlarını değil yabancı yapımları da izliyor, bu da kimlikleri için büyük bir problem ortaya çıkarıyor. Nesillerin geleceğimiz olduğunu asla unutmayın"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Güney Koreli animasyon uzmanı Namkook Lee, "Yayıncılar ve yatırımcılar paradan başka bir şey düşünmüyor. Asıl önemli olan kimlik. Ekonomik kısım da önemli ama sadece para olmamalı, sosyal sorunlar da düşünülmeli. Böyle olmazsa Türk çocuklarının geleceği tehlikeye düşer. Bir ebeveyn olarak kimliğinizi öne çıkarmazsanız çocuklarınızın geleceğini kaybedebilirsiniz." dedi.

Namkook, Walt Disney, Warner Brothers, Nelvana, 20 Century Fox, Phoenix gibi büyük animasyon stüdyolarında 40 yılı aşkın süredir yönetmen, key animatör, canlandırıcı asistan, layout sanatçı, arka plan sanatçısı, karakter tasarımcısı, animasyon kamera ve kamera standı tasarımcısı olarak çalışıyor.

Güney Kore'de animasyon eğitiminde saygın bir isim olan Prof. Namkook Lee, Daegu Sanat Üniversitesi Animasyon Bölümü'nde görev yapıyor.

Süper kahramanlar, animasyon ve çocuk programları üzerine AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Namkook, bir animasyon uzmanı olarak odak noktasının "çeşitlilik" ve "kimlik" olduğunu belirtti.

- "Türk gençleri kendi kahramanlarını tanımalı"

Namkook, birçok Türk'ün diğer ülkelerdeki kahramanları sevdiğine ve izlediğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Gördüğüm kadarıyla dünyanın geri kalanı gibi Türkiye'de de 'Superman' ve 'Avengers' gibi karakterler kahraman olarak biliniyor. Türk gençlerinin kendi kahramanlarını tanıması gerekiyor. Bu hem eğitim hem de sektör için önemli bir mesele bence."

Çocukların farklı türde animasyon üretimlerine de ihtiyaç duyduğunu ifade eden Namkook, animasyonların ortak noktalarının ise dürüstlük, iyi davranış ve birlikte çalışma gibi mesajlar olması gerektiğini söyledi.

Namkook Lee, animasyonun geleceğinin "3D" ile sınırlı kalmaması gerektiğini dile getirerek, "Eskiden elle çizim vardı ama şu an bilgisayar üzerinde oluyor. Bilgisayar sadece bir araç, amacın kendisi değil, sonuçta animasyonu insan yapıyor. '3D' çok iyi, herkes beğeniyor ben de seviyorum ama bu konuda çeşitliliğin olması gerekiyor. '3D' üretim yapılıyor ve ebeveynler, öğretmenler, çocuklar sadece '3D' seviyor gibi davranılıyor ama onlara ne sevdikleri hiç sorulmuyor, onlar hiç dinlenmiyor. Önemli olan teknoloji değil, önemli olan hikayenin kendisi." ifadelerini kullandı.

- "Asıl önemli olan kimlik"

Animasyonun sadece ekonomi ve eğlence aracı olarak düşünülmemesi gerektiğini anlatan Namkook, şunları kaydetti:

"Yayıncılar ve yatırımcılar paradan başka bir şey düşünmüyor. Asıl önemli olan kimlik. Ekonomik kısım da önemli ama sadece para olmamalı, sosyal sorunlar da düşünülmeli. Böyle olmazsa Türk çocuklarının geleceği tehlikeye düşer. Bir ebeveyn olarak kimliğinizi öne çıkarmazsanız çocuklarınızın geleceğini kaybedebilirsiniz. Ebeveynler, toplum, okullar ve devlet beraber nasıl daha güzel ve daha eğitici animasyon yapılabilir diye sorması ve beraber belirlemeleri gerekiyor. Türk çocuklar sadece Türk animasyonlarını değil, yabancı yapımları da izliyor, bu da kimlikleri için büyük bir problem ortaya çıkarıyor. Nesillerin bizim geleceğimiz olduğunu asla unutmayın."

Namkook, meslek hayatında en büyük motivasyonun animasyon ve çocuklar olduğunu dile getirerek, "Geleceğin animatörleri işin sırrının sevgi olduğunu unutmamalı." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English