Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

‘KOP ile Çatalhöyük Kadınları Üretiyor Tekstil Atölyesi’ hizmete açıldı

Çumra’da kadın istihdamına katkı sağlayacak ‘KOP ile Çatalhöyük Kadınları Üretiyor’ projesi kapsamında faaliyet yürütecek olan ev tekstil atölyesinin açılışı gerçekleşti.

‘KOP ile Çatalhöyük Kadınları Üretiyor Tekstil Atölyesi’ hizmete açıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen Çumra Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ilçede kadın istihdamını arttırmaya yönelik yürütülen ‘Çatalhöyük Kadınları KOP ile Üretiyor’ projesi kapsamında kadınların ev tekstili üzerine üretim yapacağı atölyenin açılışı gerçekleşti. Açılış programına; KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Çumra Belediye Başkanı Av. Recep Candan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altunyaldız, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Feride Ersöz ve Adnan Bahçeci, AK Parti Çumra İlçe Koordinatörü Mevlüt Kozan ve AK Parti Çumra İlçe Başkanı Osman Şahin katıldı.  Açılışın ardından atölyeyi gezen KOP Başkanı Şahin ve Belediye Başkanı Candan kurs hocalarından atölyede tezgahlardan çıkan ürünler hakkında bilgi aldı.
“ÇUMRA’YA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
KOP İdaresi kurulduğu günden bugüne kadar gerçekten toplumumuzun her kesimine dokunacak projelere katkı verdiğini ifade eden KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin; “Su olduk ovaya bereket olarak aktı, tohum oldu çiftçimizin mahsulü oldu, iş oldu evlere aş girdi ve kütüphane oldu gençlerimizin hayallerini gerçekleştirecek imkanlar oluştu. Çumra tarihi ile üretimde 9 bin yıllık bir tecrübeye sahip. Bugün üretimde geçmişi çok eskiye dayanan Çumra’mızda kadınlarımıza istihdamda katkı sağlayacak bir projenin açılışını yapıyoruz. Parasal değerinden ziyade etki değeri çok yüksek olan bu projeler şehirlerimize değer katıyor. Finansal anlamda desteklediğimiz bu projeleri hayata geçirirken iş birliği içerisinde olduğumuz kurumlarımız ile bugün olduğu gibi kadınlarımıza meslek edindirme anlamında imkan sunmuş oluyoruz. Kadınlarımız atölyede üretime devam ettikçe hem kendi hem de şehir ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır. KOP Bölgesi Sosyal Gelişim Projesi (KOPSOGEP) kapsamında 2017 ve 2021 yılları arasında bütün bölgemizde buna benzer 106 proje gerçekleştirdik. KOP İdaresi olarak farklı projeler ile Çumra’mıza destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.    
“HEDEFİMİZ KADINLARIMIZA İSTİHDAM OLŞTURABİLMEK”
Açılış konuşmasında, kadın istihdamına destek veren projeler ile kadın kursiyerlerin bugün aldıkları mesleki eğitim ile yarın iş alanı oluşturabilecek seviyeye gelmelerini hedeflediklerini belirten Çumra Belediye Başkanı Av. Recep Candan; “Çatalhöyük Kadınları KOP ile Üretiyor projemize KOP İdaremizin sağlamış olduğu destekle mütevazi ancak kadın istihdamı açısından çok önemli bir düşünceyi hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Çumra’mızın daha güzel daha yaşanabilir bir yer olması noktasında yeni projelerimiz ile çalışmayı sürdürüyoruz. Bugün olduğu gibi ilçemizin yarınlarını şekillendirecek iş birliğimizle KOP ile üretmeye devam edeceğiz. KOP İdaresine desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Projemizle kadın kursiyerlerimizin bugün aldıkları mesleki eğitim ile yarın iş alanı oluşturabilecek seviyeye gelmelerini hedefliyoruz. Meslek edindirme anlamında kadın istihdamına katkı sağlayacak projemiz ilçemize hayırlı olsun” dedi.  
Kurdele kesimi ile hizmete açılan ‘KOP ile Çatalhöyük Kadınları Üretiyor Tekstil Atölyesi’ projesinde, el emeği göz nuru birbirinden güzel işleme ve tekstil ürünlerinin yanı sıra kadın istihdamının önündeki en büyük engellerden biri olarak görülen kreş ve bakımevi ihtiyacının proje kapsamında karşılanmış olması davetlilerden büyük beğeni topladı. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • zevkli futbol sever
    3 yıl önce

    kimse kusura bakmasın ama ölü doğmuş bir proje. Artık Çumralı hanımların çoğu evde yoğurt bile yapmıyor ekmeği marketten ısmarlıyorlar.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English