Konyaspor ile Malatyaspor 5. randevuda!

Eklenme Tarihi: 20.10.2019 - 14:50 , Son Güncellenme: 20.10.2019- 15:01

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 8. haftasında yarın BtcTurk Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak.

Konyaspor ile Malatyaspor 5. randevuda!
Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak müsabakayı, hakem Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek.

İşte karşılaşma öncesi öne çıkan istatistikler;

- Konyaspor ile Yeni Malatyaspor'un Süper Lig tarihinde oynadığı dört maçta, taraflar birer galibiyet elde etti (2B).

- Konyaspor ile Yeni Malatyaspor'un Süper Lig tarihinde oynadığı dört maçta toplam altı gol atılırken (3-3), iki takım da hiçbir maçta iki gol kaydedemedi.

- Süper Lig'de oynadığı son dört maçın üçünü kazanan Konyaspor (1M), aynı sayıda galibiyeti daha önceki 21 karşılaşmada alabilmişti (14B 4M).

- Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de çıktığı son dokuz deplasmanda gol yediği maçları kaybetti (7M), kalesini gole kapadığı karşılaşmaları kazandı (2G).

- Bu sezon Süper Lig maçlarının ikinci yarılarında en fazla gol atan takım Yeni Malatyaspor (11).

- Süper Lig'in ilk yedi haftasında hem en fazla kafa golü (4), hem de ceza sahası dışından en çok gol yiyen (4) takım Yeni Malatyaspor.

- 2019/20 Süper Lig sezonunda en fazla penaltı golü atan takım olan Konyaspor (3), bu üç golü de son iki karşılaşmada buldu.

- Süper Lig'de bu sezon en fazla gol atan orta saha oyuncusu, Konyaspor forması giyen Farouk Miya (4).

- Bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan (7; Adis Jahovic) ve asist yapan (5; Guilherme) oyuncular Yeni Malatyaspor forması giyiyor.

- Teknik direktörlük kariyerinde Sergel Yalçın ile karşılaştığı beş Süper Lig maçının üçünü kazanan Aykut Kocaman (1B 1M), bu üç galibiyeti de son üç karşılaşmada aldı.

Tanıdık isimler bir arada

Geçtiğimiz sezon Konyaspor'da forma giyen Adis Jahovic ve Moryke Fofana yarın oynanacak karşılaşmada, teknik direktör Sergen Yalçın'ın şans vermesi halinde rakip olarak sahaya çıkacak. Diğer yandan 2017-2018 sezonun ikinci yarısında yeşil beyazlıların teknik direktörlüğünü yapan Sergen Yalçın, Alanyaspor'un ardından Malatyaspor ile de Konyaspor'a karşı rakip olacak. 
Bu üç isimde 2017-2018 sezonun ikinci yarısında Konyaspor'da birlikte çalışmışlardı.

Kaynak: