Son Dakika Haberler

Konyaspor, Gençlerbirliği'ni konuk ettiği son dokuz lig maçını kaybetmedi!

Eklenme Tarihi: 01.11.2019 - 15:05

İttifak Holding Konyaspor, Süper Lig'in 10. haftasında sahasında Gençlerbirliğini konuk edecek.

Konyaspor, Gençlerbirliği’ni konuk ettiği son dokuz lig maçını kaybetmedi!
Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda saat 15.00 de başlayacak müsabakayı İstanbul bölgesi hakemlerinden Volkan Bayarslan yönetecek.

İki takım bu karşılaşma ile birlikte Süper Ligde de 33. kez karşıya gelecek. Daha önce oynanan 32 maçta Konyaspor 9, Gençlerbirliği 13 galibiyet elde ederken, taraflar 10 mücadeleden ise beraberlikle ayrıldı.

İki takım arasında bilinmesi gereken diğer istatistikler şu şekilde:

- Gençlerbirliği'ni konuk ettiği son dokuz Süper Lig maçını kaybetmeyen Konyaspor (5G 4B), rakibine Şubat 2006'dan bu yana iç sahada mağlup olmuyor.

- Konyaspor ile oynadığı son üç Süper Lig maçının ikisini kazanan Gençlerbirliği (1M), aynı sayıda galibiyeti daha önceki dokuz karşılaşmada alabilmişti (3B 4M).

- Evinde oynadığı son Süper Lig maçında Yeni Malatyaspor'a yenilen Konyaspor, Mayıs 2017'den bu yana iç sahada üst üste iki mağlubiyet almıyor.

- Deplasmanda çıktığı son 11 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Gençlerbirliği (3B 7M), tek galibiyetini son karşılaşmada Antalyaspor'u 6-0 yenerek aldı. Ankara ekibi, Aralık 2016'dan bu yana Süper Lig'de üst üste iki dış saha maçı kazanamadı.

- Son iki Süper Lig maçında kalesinde yedi gol gören Konyaspor, daha önceki dokuz karşılaşmanın toplamında aynı sayıda gol yemişti.

- Süper Lig'in ilk dokuz haftasında ceza sahası dışından en fazla gol yiyen takım olan Konyaspor (5), bu gollerin dördünü son maçta Fenerbahçe'den yedi.

- Bu sezon Süper Lig'de duran top organizasyonlarından en az gol bulan iki takımdan biri Gençlerbirliği (1; Sivasspor ile birlikte).

- Konyaspor'un bu sezon Süper Lig'de attığı gollerin %36'sı Farouk Miya'dan gelirken (4/11); ligde rakip fileleri ondan daha fazla havalandıran bir orta saha oyuncusu yok.

- 2019/20 Süper Lig sezonunda hat-trick yapmayı başaran iki oyuncudan biri olan Daniel Candeias (Adis Jahovic ile birlikte), bunu deplasmanda çıktığı son karşılaşmada başarmıştı (vs Antalyaspor).

- Bu sezon Süper Lig'de en az iki maça çıkan kaleciler arasında en yüksek kurtarış yüzdesine sahip isim Serkan Kırıntılı (%83.3). Serkan, şu ana kadar kalesine gelen 36 şutun 30'unda gole izin vermedi.

Kaynak: