Son Dakika Haberler

Konyaspor Futbol Akademisi üretmeye devam ediyor

Eklenme Tarihi: 13.11.2019 - 11:33 , Son Güncellenme: 13.11.2019- 11:46

Konyaspor Futbol Akademisi üretmeye devam ediyor
Son dönemde özellikle Milli Takıma verdiği oyuncularla gündeme gelen Konyaspor Futbol Akademisi yetiştirip Türk Futboluna kazandırdığı isimlere her sezon yenilerini ekliyor.

A takım kadrosuna kalıcı olarak gönderdiği futbolcuların yanında A takım teknik heyeti tarafından zaman zaman antrenmanlara davet edilen farklı oyuncuları kadrosunda bulunduran Konyaspor Futbol Akademisi’nden birçok isim profesyonel sözleşme imzalayarak farklı liglerde görev yapmaya devam ediyor.

Konyaspor A takım kadrosuna Akademi takımlarında eğitimini alarak giden Ali Karakaya ve Erdon Daci başı çekerken, zaman zaman Süper Lig maçlarında süre alarak diğer Akademi Öğrencileri için ciddi birer örnek oluyor.

TFF 2.ligde mücadele eden Konya’nın diğer profesyonel takımı olan 1922 Konyaspor kadrosunda da geçtiğimiz sezon U21 takımımız forması giyerek eğitimlerini tamamlayan Akademi öğrencilerinden 7 isim bulunuyor. Konyaspor’un pilot takımı olan 1922 Konyaspor’da Ahmet Çolak, Adem Eren Kabak, M.Bahadır Arıkan, Ekrem Kayılıbal, Ayhan Cebeci, Enes Akgün ve Tuğrul Aygün oldukça fazla süre alarak gurumuz olmaya devam ediyor.

Bunlarla birlikte Türkiye liglerinde birçok kulüpte de Konyaspor Akademisi‘nden yetişmiş isimler yer alıyor. 2.lig ve 3.lig de mücadele eden farklı kulüplerde Ali Aydemir, İlyas Ural, Oğuz Nemli, Veli Uğur Kara ve Veli Türkmen futbol yaşantısına devam ediyor.

Kaynak: